Eigenares Bernice Zondag en bedrijfsleider Aleksandra Hoch van Proeflokaal Bregje in het Neherpark (foto: Inge Koot).
Eigenares Bernice Zondag en bedrijfsleider Aleksandra Hoch van Proeflokaal Bregje in het Neherpark (foto: Inge Koot).

Proeflokaal Bregje opent vestiging in Leidschendam

Ondernemer in Beeld 8.132 keer gelezen

Leidschendam - Proeflokaal Bregje opent op 15 juni haar 23e vestiging in het Neherpark in Leidschendam. De jonge onderneemster en eigenares Bernice Zondag en haar bedrijfsleider Aleksandra Hoch vormen het enthousiaste duo dat dit filiaal van de populaire restaurantketen op de kaart gaat zetten. "Alles is nieuw", vertelt Bernice. "En helemaal ingericht volgens het concept van Bregje." 

Ten tijde van het interview wordt er nog hard geklust in het restaurant in het voormalige Neherlaboratorium. Het ruime restaurant wordt ingericht volgens de look en feel van de franchiseketen. "Wij werken met vaste leveranciers, ook voor de inrichting, dus daar hoef ik niet over na te denken. Ook hebben we een eigen groothandel en administratiekantoor." Dat is een aantal zorgen minder voor de 24-jarige onderneemster. Bernice is nog wel op zoek naar personeel. "We hebben al aardig wat medewerkers maar ik ben nog op zoek naar meer hulp voor de bediening en in de keuken." 

Proeflokaal Bregje is een franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van restaurantketen La Cubanita. De eerste Bregje opende in 2014 in Den Haag. Sindsdien volgde in rap tempo Bregje's in het hele land. De vestiging in Leidschendam zit in het voormalige Neherlaboratorium. Er is plaats voor 120 gasten, zonder de tafels op het terras meegerekend te hebben. Daar is het ook heerlijk toeven op een warme zomerse avond. 

Bernice is op 16-jarige leeftijd van start gegaan bij La Cubanita. Daar heeft zij 5 jaar gewerkt om vervolgens bedrijfsleider te worden in Bregje Noordwijk. Het idee om voor zichzelf te beginnen speelt al 1,5 jaar. "Het viel niet mee om een geschikt pand te vinden. Een pand moet voldoen aan bepaalde eisen, het totale plaatje moet kloppen met de Bregje formule." De locatie Nerherpark 5 voldeed ondanks dat het geen voor de hand liggende plek is. "Het is geen A-locatie maar de naam Bregje doet veel en daarbij kan je hier prima gratis parkeren", zegt de onderneemster zelfverzekerd.

Bij Proeflokaal Bregje kun je voor een vaste lage prijs een driegangenmenu eten. Maandag tot en met woensdag betaal je 12,50 euro en donderdag tot en met zondag 14,50 euro. Voor deze prijs heb je een ruime keuze uit verschillende voor, hoofd en nagerechten. Daarnaast is het mogelijk om voor een kleine meerprijs een proeverij aan voorgerechten of een grand dessert te bestellen. "Die proeverij is heel leuk. Dan krijg je een etagère vol met kleine voorgerechtjes", vertelt de al even enthousiaste Aleksandra. "En eventueel kun je het menu uitbreiden met een vleesplateau." 

Op 12 en 13 juni heeft het personeel proef mogen draaien tijdens besloten avonden om dan op 14 juni de eerste gasten te kunnen gaan ontvangen. Bernice is voornemens om op korte termijn ook open te gaan voor de lunch in het weekend. Meer informatie: www.proeflokaalbregje.nl. Reserveren kan online of door te bellen naar 070 2057818. Belangstellenden die willen werken bij Proeflokaal Bregje Leidschendam kunnen mailen naar: leidschendam@proeflokaalbregje.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant