Door op het keramiek een eigen beschildering aan te brengen onder begeleiding van Marjolein Muresan van C'est la Vie Ceramics ontstaat er een uniek product (foto: Inge Koot).
Door op het keramiek een eigen beschildering aan te brengen onder begeleiding van Marjolein Muresan van C'est la Vie Ceramics ontstaat er een uniek product (foto: Inge Koot).

Bij C'est la Vie Ceramics creëer je een uniek eigen product

Ondernemer in Beeld 1.423 keer gelezen

Leidschendam - Creatieveling Marjolein Muresan van C'est la Vie Ceramics verzorgt workshops keramiek beschilderen. Voor een bedrijfsuitje, kinderfeestje, vrijgezellenfeest of gewoon iets leuks doen met vriendinnen ben je bij Marjolein aan het goede adres. 

Marjolein komt uit een creatief nest. "Wij knutselden heel veel thuis en daarbij ben ik ook vrij muzikaal wat ook weer samenhangt met creativiteit", vertelt Marjolein in haar woning aan de Gravin Juliana van Stolberglaan. Het keramiek beschilderen levert naast gezelligheid ook ontspanning op. "Wij hebben allemaal drukke levens met werk, kinderen en dan ook nog een sociaal netwerk. Dan is het juist heerlijk om op een ontspannen manier creatief bezig te zijn. Tijdens het creëren word je op jezelf terug geworpen. Er wordt soms in stilte gewerkt met een muziekje op de achtergrond." 

Bij keramiek beschilderen denk je al gauw aan servies maar bij Marjolein gaat het veel verder. Zo is het mogelijk een beeldje, spaarpot, etagère of een waterkan te beschilderen waardoor deze workshop leuk is voor jong en oud. De keramiek producten bij C'est la Vie Ceramics zijn met de hand vervaardigd en met zorg behandeld. Door er zelf een mooie beschildering op aan te brengen maakt men een product dat uniek is in zijn soort. Daarnaast is het bij C'est la Vie Ceramics mogelijk om in alle kleuren van de regenboog aan glazuur te schilderen waardoor iedere cursist met een uniek product thuiskomt. Alle glazuren die gebruikt worden zijn non-toxic en veilig in gebruik voor kinderen en na het afbakken van borden / bekers geschikt om van te eten of drinken. 

Marjolein verzorgt de workshops bij haar thuis als het om een kleine groep gaat. De meeste workshops vinden plaats op een locatie in de omgeving van Leidschendam-Voorburg in een wijkgebouw of andere ruimte. Maar het is ook mogelijk om de workshop bij een van de cursisten thuis te doen. "Ik kom dan met alle benodigde materialen bij diegene thuis of op een andere afgesproken locatie om daar de workshop te geven." De workshop kan ook gecombineerd worden met een high tea, lunch of diner. 

Na het beschilderen wordt het keramiek afgebakken in een keramiekoven op meer dan 1000 graden. Dat duurt zo'n 24 uur. Daarna kan het product worden opgehaald of brengt Marjolein het bij de cursist thuis. "Tijdens de workshop merk je dat de deelnemers zich steeds meer ontspannen voelen en als ze dan zien wat ze gemaakt hebben dan zijn ze daar vaak helemaal verbaasd over. Maar het mooiste moment is als ze het afgebakken product zien met de mooie diepe kleur en glans." 
Marjolein heeft de naam van haar bedrijf weloverwogen gekozen. "Het leven is er om te vieren en daar horen deze genietmomentjes bij. Mijn motto is: Geef je creativiteit de Vrijheid, geef keramiek je eigen Identiteit en geniet van het Eindresultaat." 

Bij C'est la Vie Ceramics is het mogelijk om overdag, 's avonds of in het weekend workshops te volgen. Neem contact op met Marjolein voor de mogelijkheden: info@cestlaviegifts.com, 06-36122949. Meer informatie op: www.cestlaviegifts.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant