Allrounder Kevin Langeveld (midden) stelt zich weer beschikbaar voor selectievoetbal bij Wilhelmus (archieffoto: AW).
Allrounder Kevin Langeveld (midden) stelt zich weer beschikbaar voor selectievoetbal bij Wilhelmus (archieffoto: AW).

Weinig verschuivingen op lokale voetbaltransfermarkt

Sport 1.246 keer gelezen

RKAVV

Nieuw: Jubilee Djan (19; Sparta JO19), Shwendell Cijntje (19; Scheveningen JO19), Danny de Wit, Jop Verhagen (beiden Westlandia 2), Mauro Suarez (BMT), Hamza Boukhari (23; Quick Boys) en Hayden Bergen (19; RKDEO). Vertrokken: Serano van der Hurk (SV Nootdorp), Brandon Richardson (DSO) en Mitchell Beijersbergen (SV Wateringse Veld GONA).

Djan voetbalde 6 jaar in de Sparta-jeugd, nadat hij in de Haagse voetbalregio bij Laakkwartier en Haaglandia speelde. Voor zijn eenjarige verblijf bij Scheveningen was Cijntje actief bij Quick en Scheveningen. Danny de Wit werd de afgelopen 2 seizoenen met Westlandia Nederlands kampioen bij de tweede elftallen. Medespeler Jop Verhagen verliet RKAVV in 2015 en is na 2 jaar FC Rijnvogels en een seizoen Westlandia terug. Bergen is een behendige en ambitieuze buitenspeler. Op RKAVV's technische staf maakte hij dit seizoen indruk in een oefenwedstrijd tussen zijn oude en nieuwe club. De offensieve middenvelder/spits Hamza Boukhari verruilde in 2012 Haaglandia voor profclub FC Utrecht. Met Jong FC Utrecht speelde hij 30 wedstrijden in de Jupiler League. Zijn enige seizoen bij Quick Boys verliep weinig succesvol, maar ondanks wat blessures kreeg hij toch regelmatig speeltijd in de 3e Divisie. Maandag is de selectie van Ceccucci en assistent-trainer Jan de Jong jr. weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Het eerste deel daarvan wordt op donderdag 5 juli om 19:30 uur afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag.

Forum Sport

Nieuw: Sam Jellema (Graaf Willem II VAC). Vertrokken: Matthijs de Jong, Ian Baggerman (beiden Voorschoten'97 za.) en Chadion Melfor (FC Rijnvogels).

Drie spelers van de 32 man tellende selectie van het afgelopen seizoen vertrekken. Trainer Bas Steffens: "Liefst 29 spelers van de huidige selectie hebben besloten te blijven. Dat vind ik een goed en mooi gegeven." De enige speler die van buitenaf komt, heeft een Forum Sport-verleden. Steffens: "Sam heeft zich uit zichzelf aangemeld. Hij is een enthousiaste, gretige en ambitieuze verdediger. Voor oud-spelers van de club is altijd plek. Er meldden zich ook spelers bij me, die ik afwees omdat ik ze niet beter vond dan we al hadden." Vanuit de eigen jeugd sluiten Floor Kranendonk, Jaap van Vliet, Dario van Breukelen, Pieter Blank, Martijn Brummer, Jerone Goodett, Tim Jellema, Lorenzo Seymonson en Orlando Agues Ribeira aan, waardoor de bredere en gemiddeld nog jonger geworden spelersselectie uit 39 man zal bestaan. Steffens: "De 9 jeugdspelers hebben óók allemaal ambitie. De een is wat verder in zijn ontwikkeling dan de ander, maar we zullen deze twee trainingsweken en de oefenwedstrijd (30 juni 14:30 uur; FC Rotterdam Oost thuis) van dichtbij gaan zien hoe zij zich manifesteren." Melfor, die slechts één jaar bleef, maakt in de ogen van Steffens een logische stap vooruit. "In alle opzichten, ja. Hij wil de sportieve kans die hij krijgt graag pakken." De overstap van Matthijs de Jong en Ian Baggerman, die wel jeugdtrainer bij Forum Sport blijft, vindt Steffens minder logisch. "Maar zo gaat dat in het voetbal. Iedereen maakt zijn eigen keuzes. Van Ian vind ik het wel jammer dat hij een stap achteruit maakt en 2e klasse gaat spelen. Hij had in mijn optiek moeten blijven of een stap hogerop moeten maken." Baggerman motiveert zijn keuze. "Ik wil meer mijn eigen keuzes in het veld kunnen maken. Een trainer hoeft mij geen druk op te leggen of met taken het veld in sturen. Die leg ik mezelf altijd al op. Daarmee diskwalificeer ik overigens Bas Steffens niet. De resultaten spreken voor zich." De Jong zat niet altijd op dezelfde lijn met de trainer. "Op sportieve gronden heb ik daarom besloten niet bij Forum Sport te blijven."

Wilhelmus

Nieuw: Kevin Langeveld (lager elftal), Levie Schut, Dylan Kasius (beiden DVV Delft) en Josh Smart (KSD Marine). Vertrokken: Remy Pannekoek (SV Loosduinen).

Hoofdtrainer Oscar Laguna Burgos gaat zijn 2e jaar in en typeert zijn versterkingen. "Voordat hij met selectievoetbal stopte vond ik Langeveld al één van de betere spelers. Hij is sterk, balvast, ervaren, een winnaar, en hij kan een doelpunt maken! Hij kan de jonge jongens op sleeptouw nemen. Schut liet ik op zijn 16e al bij DVV Delft debuteren. En daar speelt hij nu al 3 jaar onafgebroken in; een '4 of 5', een zeer sterke en snelle opkomende verdediger. Kasius kan ook op meerdere posities uit de voeten; op '3,6 en 8; een erg goede fysiek sterke en multifunctionele en teamspeler. Josh is een broer van Jake, die al bij ons in de spits speelt. Ik ken hem nog niet, maar heb begrepen dat hij een van de betere spelers bij zijn club was dat hij op meerdere posities uit de voeten kan." Kris Delfos en keeper Dennis Pronk stoppen. Laguna Burgos: "Kris blijft als een soort leider voor de gehele selectie nauw betrokken. Dennis gaf op 15 juni aan dat hij stopt. Ik vind het heel teleurstellend dat je dat op de laatste dag van de overschrijving doet. Dat Remy, de aanvoerder van Wilhelmus 2, vertrekt begrijp ik wel. Hij wil in een eerste elftal spelen en gaat daar zijn geluk beproeven."

Stompwijk'92

Nieuw: Jesper van Leeuwen (eigen jeugd). Vertrokken: Martijn Plugge, Stefan Spruit, Richard Luk (allen lager elftal) en Jip de Winter (stopt).

"Helaas of misschien wel gelukkig zijn er nauwelijks verschuivingen binnen Stompwijk", zegt hoofdtrainer Erik van Manen, die met de club via de nacompetitie naar de 2e klasse promoveert. "Alleen een aantal oudgedienden haakt af. Keeper Jesper komt inderdaad over. Hij keepte de nacompetitiefinale al heel verdienstelijk. Het is een goede talentvolle keeper, die de concurrentie met Jordi Bennis zal moeten aangaan. Op termijn zou hij zich kunnen ontwikkelen tot eerste elftalkeeper. Ondanks een flirt met zaterdag tweedeklasser Te Werve blijft topschutter Enrico Geus bij ons. Direct na de promotie heeft hij aangegeven het avontuur in de zondag tweede klasse met Stompwijk aan te willen gaan. Jaco Sweere zal zich na 3 maanden studiestage weer volledig op selectievoetbal gaan focussen. En Fabio Biegel Esteves is herstellende van een kruisbandblessure. Hij zal naar verwachting in de voorbereiding weer aansluiten." De samenwerking met de jeugd wordt aangetrokken. Van Manen: "Op maandag traint de JO19 apart, maar op donderdag zullen de spelers bij ons gaan trainen. Dit om de talentvolle A-junioren zichzelf op een hoger niveau te kunnen laten ontwikkelen."

SEV

Nieuw: Kevin Blommestijn (KSD Marine), Kaj Voorwinden en Jeroen Meulink (beiden lager elftal). Vertrokken: Björn Henrichs (stopt) en Semi Gungor (Wilhelmus).

Hoofdtrainer Denis Luhulima is blij met de komst van Blommestijn. "Hij is een fysiek sterke spits, die ook prima kan verdedigen." Voorwinden, Meulink en Giovanni Belloni, die al selectiekeeper was, zullen Henrichs moeten doen vergeten. Luhulima: "Ze kiezen ervoor om de concurrentie met elkaar aan te gaan. De drie zijn gelijkwaardig aan elkaar dus we zijn zeer benieuwd. Björn kende een prima seizoen, totdat hij stevig geblesseerd raakte en stopte." Er komen 5 JO19-spelers over. Luhulima: "Het is gebruikelijk dat jeugdspelers minimaal één seizoen de kans krijgen om een vaste plek in de spelersselectie te bemachtigen."

RKAVV Vrouwen

Nieuw: Marleen Vogels (RKAVV 2), Lotte Barmentloo (DUNO), Manouk Kroet (FC Zutphen), Naomi Keereweer (SEV JO19-2), Jenske Kroes (SVV Taurus) en Lisa de Jong (SEV). Vertrokken: Nikita van de Wijngaard en Angela de Koning (stoppen).

Trainer Bert van der Kaa krijgt in alle linies versterking. "Naomi heeft altijd bij de jongens gekeept. Marleen is rechtsback en wil voor '1' gaan. Manouk is centrale verdediger. Lotte kan op het middenveld op alle posities spelen. Jenske is een aanvallende middenvelder. En Lisa is een aanvallend ingestelde linkerflankspeler. Ik ben een blije trainer."

Jop Verhagen (RKAVV) scoorde op 08-03-2015 thuis tegen FC Boshuizen uit zijn specialiteit; de vrije trap (archieffoto: AW).
Jesper van Leeuwen (Stompwijk'92) maakte als JO19-keeper dit seizoen al zijn debuut (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant