Ook de wethouders Van Eekelen en Stemerdink namen deel aan de Opschoon Safari (foto: pr).
Ook de wethouders Van Eekelen en Stemerdink namen deel aan de Opschoon Safari (foto: pr).

Opschoon Safari in Leidschendam Centrum

Actueel 253 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen zaterdag was Het Veur Theater het verzamelpunt voor de Opschoon Safari in Leidschendam centrum. Zestien fanatiekelingen gingen samen met de Wethouders van Eekelen en Stemerdink de straat op.

Wethouder van Eekelen gaf het startsignaal voor een gezellige activiteit met een duurzaam doel. Wethouder Stemerdink was ook van de partij en samen lieten zij het winkelend publiek zien hoe je zwerfafval verzamelt. Volgens verschillende bewoners zijn de straten in Leidschendam Centrum nog nooit zo schoon geweest.

"Het publiek bij de winkels en op de terrassen reageerde enthousiast, die doen vast volgende keer ook mee", aldus de wethouder. "De eerste stap naar en met de gemeente is gezet met dit opschooninitiatief", zegt zwerfafvalverzamelaar en initiatiefnemer Vicky van der Krogt. Al langere tijd houdt zij zich bezig met zwerfafval. Om meer aandacht en draagkracht te krijgen voor de zwerfafvaltoename en burgers te bereiken, benaderde van der Krogt onlangs de ondernemers van Leidschendam Centrum. Die waren direct enthousiast.

Zij kregen door de Opschoon Safari meer zicht in de soorten zwerfafval, de probleemlocaties en de bron van het afval. Het event bracht in twee uur tijd zakken vol afval op. Voor de deelnemers ging het vooral ook om de saamhorigheid, een voldaan gevoel, de gezelligheid en de heerlijke lunch in Het Veur Theater.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant