Oud-international Esther Scheenaard & zaalvoetbalinternational Vivienne Knegtmans (archieffoto's: privé).
Oud-international Esther Scheenaard & zaalvoetbalinternational Vivienne Knegtmans (archieffoto's: privé).

Indelingen diverse voetbalcompetities 2018-2019

Sport 668 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De competitie-indelingen van RKAVV (zondag hoofdklasse) en Forum Sport (zaterdag eerste klasse) stonden al eerder in Het Krantje, maar vorige week maakte de KNVB de indelingen van de overige clubs bekend. Hieronder een overzicht.

De Leidschendamse voetbalvrouwen oud-international Esther Scheenaard (ZVV Den Haag) en zaalvoetbalinternational Viviënne Nieuwenhoven Knegtmans (TPP) voetballen komend seizoen in de Eredivisie Zaalvoetbal Vrouwen tegen elkaar. Op het hoogste nationale niveau zijn 3 nieuwe clubs of nieuwe namen. Het ZVV Den Haag van Scheenaard is gepromoveerd. FC Gelre is overgenomen door Futsal Apeldoorn en landskampioen vv Pernis, de club van Knegtmans, is overgenomen door TPP Rotterdam. Reigers is nu Reiger Boys/Woest (Heerhugowaard) en Drachtster Boys is nu Drachtster Boys/HR Piping (Friesland). Verder komen G.S.F.V. Drs. Vijfje, Team Alkmaar, Hovocubo (Hoorn), Estudiantes (Utrecht), Nieuw Roden, OS Lusitinos (Amsterdam) en Avanti (Stiens, Friesland) in de eredivisie uit.

Knegtmans is al lang gewend om verre uitwedstrijden te spelen. Voor Scheenaard is het een hernieuwde kennismaking met ver reizen voor het (zaal)voetbal. RKAVV Vrouwen 1 (VR1) voetbalt komend seizoen opnieuw in de zaterdag 2e klasse B Vrouwen tegen ARC VR1 (Alphen a/d Rijn), Ariston'80 VR1 (Delft), Barendrecht VR2, Berkel VR2, SV Den Hoorn VR1, FC 's-Gravenzande VR1, St. Sparta/JVOZ VR1 (Rotterdam), Sportclub Monster VR1, RCL VR3 (Leiderdorp), FC Rijnvogels VR2 (Katwijk) en FC Zuidland VR1.

In de zondag 2e klasse C bij de mannen zit de kersverse promovendus Stompwijk'92 in een poule met Altior (Langeraar), DOSR (beiden Roelofarendsveen), ESTO (Bodegraven), Foreholte (Voorhout), GDA, HVV, KDO (De Kwakel), Laakkwartier, ONA (Gouda), ROAC (Rijpwetering), RVC'33 (Boskoop), TAC'90 en R.K.V.V. Teylingen (Sassenheim). De Haagse clubs GDA, HVV (verliezend nacompetitiefinalist tegen Stompwijk'92), Laakkwartier en TAC'90 zijn de grote onbekenden voor de dorpsclub, die altijd gewend is geweest om in Leidse en Bollenstreek poules te voetballen. Het wordt de uitdaging voor Stompwijk'92 om zich in de 2e klasse te handhaven, maar wie weet gaan de mannen van trainer Erik van Manen een rol van betekenis spelen. De zondag 3e klasse Q3 is eenmalig een mix van clubs uit de 4e en 3e klasse, omdat de KNVB geconfronteerd wordt met een minder aantal op zondag voetballende clubs.

Het in de nacompetitie gesneuvelde Wilhelmus uit Voorburg moet voor het 2e jaar 3e klasse spelen en is ingedeeld bij DHL, Full Speed (beiden Delft), GSC ESDO, HDV, HMC, HMSH, SV Houtwijk, ODB, REMO, SVH, Toofan, VCS, WIK en SV Madestein (allen Den Haag). De 2 wedstrijden tegen HMSH zullen interessant worden. Bij HMSH spelen de voormalige Wilhelmus-spelers Ahmet Akbulut en Mehmet Tünc. De laatste weet nog niet zeker of het tot een duel komt. "Misschien dat mijn neef Ahmet en ik in een vriendenteam gaan, maar spelen tegen Wilhelmus is wel leuk."

Het eveneens in de nacompetitie gesneuvelde SEV voetbalt voor het 2e jaar in de 4e klasse. De Leidschendammers zijn ingedeeld in de zaterdag 4e klasse C met Ariston'80, DVC (Delft), FC Zoetermeer, FC Oosterheem (beiden Zoetermeer), Oliveo (Pijnacker), Haagse Hout, KSD/Marine, Laakkwartier (allen Den Haag), Semper Altius, Vredenburch (beiden Rijswijk), TOGB (Berkel & Rodenrijs) en SV Wassenaar. Voor Wilhelmus en SEV is er maar één doel; kampioen worden of toch zeker promoveren via de nacompetitie. Vorig seizoen lukte het bijna, maar des te langer promotie en terugkeer uitblijven, des te kleiner de kans wordt dat het gebeurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant