Mooi affiche, spitsenduel Leo Dijkhuizen (m.) vs. Nick Ammerlaan (r.); (archieffoto's: AW).
Mooi affiche, spitsenduel Leo Dijkhuizen (m.) vs. Nick Ammerlaan (r.); (archieffoto's: AW).

KNVB maakt ook de Bekerpoules 2018-2019 bekend

Sport 430 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De KNVB vorige week ook de districtsbeker-indelingen bekend.

Bij de eerste- en tweedeklassers is eersteklasser Forum Sport ingedeeld in poule 24 met RKDEO, Stompwijk'92 en Voorschoten'97. Bij de derde- en vierdeklassers is vierdeklasser SEV in poule 22 van Groep 2 (zaterdag) ingedeeld bij BMT (za.), Kamerik en Woubrugge. De kampioenen en periodekampioenen van de reservehoofdklassen nemen aan het bekertoernooi in de derde en vierde klasse deel. Derdeklasser Wilhelmus is in poule 8 van Groep 3 (zondag) ingedeeld bij Haastrecht, Nicolaas Boys en Olympia 2. De nummers één en twee van iedere poule plaatsen zich voor de volgende (knock-out) ronde. Die wedstrijden worden door loting vastgesteld.

Eindigen clubs in de poule-eindrangschikking op een gelijk aantal punten, dan beslissen achtereenvolgens het beste doelsaldo, het meeste aantal gescoorde doelpunten, het onderlinge resultaat of een beslissingswedstrijd (2x 45 minuten) op neutraal terrein met eventueel direct gevolgd door het nemen van strafschoppen, wie er naar de 2e ronde gaat. De clubs die uitkomen in de hoofdklasse, waaronder RKAVV, stromen pas in de eerste knock-outronde (2e ronde) in oktober in. Bij de Districtsbeker indeling is Jong ADO Den Haag Vrouwen, van o.a. de Voorburgse Laura Brafine, ingedeeld bij de JO15-1 elftallen van Ter Leede (Sassenheim), Westlandia (Naaldwijk) en Forum Sport. De bekerwedstrijden vormen het sluitstuk van de seizoenvoorbereiding en de opmaat naar de competitie die op 21 en 22 september start. In de zondag 3e/4e klasse Q3 voetbalt Wilhelmus overigens 7 thuis en 7 uitwedstrijden. Daarna komt er een 'promotiepoule' en een 'handhaving/degradatie-poule'.

Voor RKAVV start de competitie in de zondag Hoofdklasse al op zondag 2 september uit bij Magreb'90 (14:30 uur) in Utrecht. De Leidschendamse voetbalclub is het tweede deel van haar seizoenvoorbereiding dan ook afgelopen maandagavond (30 juli) begonnen. Er staan wedstrijden tegen Nootdorp (thuis; zondag 5 augustus,14:00 uur), Quick (thuis; dinsdag 7 augustus, 20:00 uur), Scheveningen (uit; zaterdag 11 augustus, 14:30 uur), HBS (uit; dinsdag 14 augustus, 20:00 uur), en VELO (thuis; zondag 19 augustus, 14:00 uur) op het oefenprogramma, voordat het Voetbal Kampioenschap Leidschendam-Voorburg 2018 begint. Gespeeld wordt tegen Wilhelmus (thuis; dinsdag 21 augustus, 20:00 uur) en tegen de winnaar van Forum Sport-SEV (thuis; zaterdag 25 augustus, 16:30 uur).

Meest in het oog springend duel in de bekercompetitie is Forum Sport-Stompwijk'92 (zaterdag 15 september, 17:00 uur). Beide clubs kwamen in officieel verband nooit eerder tegen elkaar uit. Voor Forum Sport-trainer Bas Steffens is het als huidig trainer en voormalig speler het eerste officiële duel tegen Stompwijk'92. "Ik vind het een knappe prestatie dat Stompwijk'92 via de nacompetitie is gepromoveerd! Het is een fris spelende ploeg met een goede teamgeest, heb ik in de halve finale gezien. Verder is het natuurlijk altijd leuk om tegen bekende regioploegen te voetballen."

Voor de nieuwe zondag 2eklasser Stompwijk'92 en trainer Erik van Manen is alles een uitdaging. "Door een klasse hoger te spelen tref je ineens andere tegenstanders. In de Amateur Voetbal Leiden-competitie zitten we in een poule met zaterdag 2eklasser Valken'68 en de eersteklassers ARC en FC Boshuizen. Al die wedstrijden zijn een prima uitdaging en meetlat om te kijken waar we staan. We gaan een pittig en interessant seizoen tegemoet."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant