Titelhouder van het toernooi, oud-Nederlands Kampioen en negenvoudig landskampioen, Michel de Boer is er weer bij (foto: Remco Bruijne).
Titelhouder van het toernooi, oud-Nederlands Kampioen en negenvoudig landskampioen, Michel de Boer is er weer bij (foto: Remco Bruijne). Foto: Remco Bruijne+31 6 18501174spm@fambruijne.nl

Spectaculair tafeltennistoernooi bij VVV

Sport 358 keer gelezen

Leidschendam - Twaalf tafeltennissers van landelijk niveau spelen op zaterdag 18 augustus, op het CW4U VVV Top-12 toernooi 2018 in De Batstee bij tafeltennisvereniging VVV in Leidschendam. Niet eerder zag Leidschendam een toernooi van dit niveau. Grote namen van het Nederlands tafeltennis maken hun opwachting. Dit toernooi is een uitstekende gelegenheid om eens te zien wat het verschil is tussen (cam)pingpong en écht tafeltennis.

Dat VVV in een positie is dat spelers van hoog kaliber zélf vragen om mee te mogen doen met dit toernooi, is mede gevolg van het succes van de eerste editie van de Top-12 in 2017. Organisator Patrick Bruijne: "In 2017 hadden we een zeer geslaagd toernooi met een droomfinale tussen Michel de Boer en de Duitse gastspeler Marlon Spieß. Deze geweldige partij werd pas in de zevende game en met 11-9 met het kleinst mogelijke verschil beslist. Dit feit ging rond in de tafeltenniswereld en al snel vroegen spelers naar de editie van 2018. Daarom is besloten om het evenement nog professioneler op te zetten en nog meer spektakel te laten zien."

De bekendste deelnemer is titelhouder Michel de Boer oud-Nederlands Kampioen en negenvoudig landskampioen in de competitie. Maar er zijn ook wat jongere spelers. Spelers met internationale ervaring: Cosmin Stan (22), die o.a. driemaal Nederlands Jeugdkampioen was en in het buitenland competitie speelde, Koen Hageraats (23): deelnemer aan de jeugd-olympische spelen van 2010 en aan andere internationale wedstrijden. En enkele zeer jonge talenten, zoals Gabrielius Camara, die dit jaar op 12-jarige leeftijd de jongste debutant in de eredivisie was bij Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer. Gabrielius was onlangs als kadet geselecteerd voor het Jeugd-EK in Roemenië. Eén jaar ouder is Milo de Boer (inderdaad de zoon van): hij behaalde reeds enkele podiumplaatsen bij Jeugd-NK's en was eveneens geselecteerd voor het Nationaal team voor het Jeugd-EK, waar hij een prima resultaat haalde. Uiteraard spelen ook de heren van VVV 1: Werff Thomas, Patrick Bruijne, Nolan Schultz en Matthijs van der Heiden. Deze heren, die verdienstelijk eerste divisie spelen, zullen alles moeten geven om tegen de toppers kans te maken.

Het toernooi wordt financieel ondersteund door hoofdsponsor CW4U Beheer Advies & Bemiddeling, een Voorburgs assurantiebedrijf dat zich vooral richt op dienstverlening aan lokale klanten. CW4U wil ook lokaal maatschappelijk actief zijn en wil door de sponsorovereenkomst de naamsbekendheid vergroten en het tafeltennis onder de aandacht brengen.

Het doel van het toernooi is om tafeltennis en VVV te promoten en dient ook ter voorbereiding op de competitie in september. Belangstellenden zijn welkom. De halve finales worden om 16:00 gespeeld en de finale om 17:00. Meer info op Facebook (VVVTafeltennis), of op www.ttv-vvv.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant