Hamza Boukhari (RKAVV), hier in duel met Dario v. Breukelen (Forum Sport), kreeg speeltijd (archieffoto: AW).
Hamza Boukhari (RKAVV), hier in duel met Dario v. Breukelen (Forum Sport), kreeg speeltijd (archieffoto: AW).

RKAVV opent competitie met gelijkspel in Utrecht

Sport 725 keer gelezen

Leidschendam - Voor zondag hoofdklasser RKAVV begon afgelopen weekend de competitie al. Uit bij Sport Vereniging Atlas (SVA) Papendorp, voorheen Magreb'90 thans genoemd naar het gelijknamige bedrijventerrein waaraan het sportpark van de club ligt, werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Rico de Boer zorgde na rust voor de gelijkmaker. Trainer Maurizio Ceccucci sprak op de clubwebsite van een 'een teleurstellende competitiestart'. Hij vond de arbitrage een negatieve rol spelen. "We hebben één kans weggegeven. Als de scheidsrechter consequent is krijgen wij erna nog drie strafschoppen." Hij vond dat zijn ploeg te weinig loon naar werken had gehad. "Gezien het aantal kansen dat wij kregen denk ik dat SVA de te kloppen ploeg was ja. Door de lastige omstandigheden, zoals het veld, was het moeilijk om vanuit de opbouw verzorgd tot scoringskansen te komen. Hierdoor werd wat vaker de lange bal gespeeld."

Hamza Boukhari (ex-Jong FC Utrecht & Quick Boys), die vrijwel de gehele voorbereidingsperiode geblesseerd was, kreeg opnieuw speelminuten. Ceccucci waakt voor overbelasting. "Het zal nog wel even duren voordat Hamza echt fit is en op het niveau zit waar wij hem graag op willen hebben. We moeten waken voor te veel enthousiasme. Zijn wedstrijdfitheid moet stapje voor stapje worden opgebouwd." Robin Steffens viel ook nog in. Afgelopen week was zijn bachelorparty; komend weekend trouwt hij. Ceccucci: "Mede door personele problemen heb ik Robin een kwartier laten meespelen. In de ochtend meldden Didier Dandlau en Dave Hooijmans zich ziek af, waardoor ik wisselspelers van het eerste elftal moest overhevelen. Robin viel prima in." Ceccucci hield zijn 3e wisselspeler Dylan van Oeffel op de bank. "Dylan is een verdediger en we speelden voor de winst. Het was niet logisch geweest om hem in het veld te brengen." Rico de Boer scoorde 1-1 uit een strafschop. Ceccucci is blij met zijn ontwikkeling. "Rico heeft in mijn ogen grote stappen gemaakt. Ik verwacht dit jaar dan ook dat hij één van de dragende spelers in ons elftal gaat worden."

De andere regioclubs beginnen pas 22 en 23 september aan hun competitie. Afgelopen weekend speelden zij eerste-ronde-wedstrijden in de strijd om de KNVB Districtsbeker. Voorschoten'97-Forum Sport werd 1-0. Bij de club van trainer André Lourens (ex-Forum Sport) werd doelman Justin van Look (ex-Wilhelmus) 'man van de wedstrijd' en Shemiel Constancia (ex-RKAVV) matchwinner. RKDEO-Stompwijk'92 werd 1-3. Doelpunten: Nick Ammerlaan (strafschop), Dennis van der Linden & Rick Luiten (Stompwijk'92 en Forum Sport zitten in dezelfde poule). Wilhelmus-Olympia 2 eindigde in 1-0. Matchwinner werd Remy Kant. Woubrugge droogde SEV af met 7-1. Hassan Bendahman scoorde nog wel 0-1 uit een vrije trap. ODB werd RKAVV 2 1-0. RKAVV-Scheveningen (vrouwen) werd door de bezoekers afgezegd. Dinsdagavond 11 september wordt het duel ingehaald. De beloften van ADO Den Haag Vrouwen wonnen met 15-0 van Forum Sport JO15. Op haar nieuwe 'leensportpark' Houtrust in Scheveningen beleefden de jonge voetbalvrouwen, die voorheen Jong ADO Den Haag Vrouwen werden genoemd, een primeur. Voor het eerst deelde de KNVB een vrouwenteam in een jongenstoernooipoule in. Tot voor kort speelde Jong ADO Den Haag Vrouwen haar thuiswedstrijden nog op sportpark Kastelenring (SEV/RKAVV) in Leidschendam

En Lizzy van der Helm (ex-speelster Tonegido Vrouwen) floot haar 1e WK-kwalificatieduel. De UEFA-scheidsrechter floot De Faeröer Eilanden-Duitsland (vrouwen) in de hoofdstad Tórshavn.

UEFA-scheidsrechter Lizzy v.d. Helm & Rico de Boer (midden; RKAVV) die 1-1 scoorde (foto's: privé + AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant