Afbeelding

Monumentenweekend op kasteel Duivenvoorde

Actueel 184 keer gelezen

Voorschoten - Op het landgoed van Kasteel Duivenvoorde zijn In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 september, tijdens Open Monumentenweekend, muziekuitvoeringen, demonstraties en workshops voor jong en oud. Het andgoed is het hele weekend vrij toegankelijk en In het kasteel is de tentoonstelling 'Het Verhaal van Duivenvoorde' gratis te bezoeken. Op zondag worden wel museumkaarten gescand.

Programma op zaterdag 
Uw rondgang door het kasteel op zaterdag wordt extra leuk dankzij leerlingen van groep 8 van Voorschotense basisscholen die kindersuppoost zijn. Daarnaast kunt u 's middags genieten van het inloopconcert van Musica Antica. Uitvoerenden: Martin Küster & Jörn Boysen, clavichord. Componist: Johann August Just (ca. 1750 - ca. 1791) Twee divertissements a Quatre Mains, Sonata I in D, Allegro - Andante – Minuetto, Sonata II in a, Allegro vivace - Rondo

In het kasteelpark kunt u met de gratis app 'Buiten op Duivenvoorde' op ontdekkingstocht ontdek het landgoed met de app Buiten op Duivenvoorde. De app is speciaal voor Duivenvoorde ontwikkeld en biedt u met 3 themaroutes de gelegenheid meer te ontdekken over de Duivenvoorde-verhalen, de flora en fauna en de bijzondere gebouwen.

Programma op zondag
Op zondag zijn er demonstraties, uitvoeringen en workshops door Voorschotense kunst- en cultuurorganisaties i.s.m. het Weekend van Voorschoten. Zo worden er mini-concerten verzorgd door The (Broken) Consort, het Voorschotens Kamerkoor en Sinfonietta. Vrouwenensemble Vox Clara en muziektheater MIYO zullen een aantal buitenoptredens verzorgen. In het kasteelpark zijn er voor jong en oud demonstraties en workshops door Creativiteitscentrum Oud Woelwijck, Kunstgenootschap Vlietstreek en Atelier Aventurijn.

Openingstijden
Op zaterdag 8 september is Kasteel Duivenvoorde geopend van 11:00 tot 17:00 uur en op zondag 9 september van 14:00 uur tot 17:00 uur. Voor het hele programma: www.kasteelduivenvoorde.nl

Het kasteelmuseum is tijdens het museumseizoen geopend van dinsdag- t.e.m. zondagmiddag. Dan zijn er rondleidingen om 14.00 uur en 15.30 uur. Op zondag en woensdag zijn er familierondleidingen om 14.30 uur ( te reserveren via de webshop). De tentoonstelling Het Verhaal van Duivenvoorde is nog te zien tot vrijdag 26 oktober. 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant