Van Velsen Rall Sport in de Africa Eco Race. Ook komend jaar wordt weer deelgenomen aan rally's in Afrika en in Marokko (foto: Alessio Corradini).
Van Velsen Rall Sport in de Africa Eco Race. Ook komend jaar wordt weer deelgenomen aan rally's in Afrika en in Marokko (foto: Alessio Corradini).

Van Velsen rijdt komend jaar weer twee rally's

Sport 199 keer gelezen

Stompwijk - Van Velsen Rally Sport staat in januari weer aan de start van de Africa Eco Race. Het team gaat 'back to the roots'; Dakar zoals Dakar ooit bedoeld was, met bivaks in the middle of nowhere en ouderwets improviseren.

De Africa Eco Race start op 30 december in Monaco, waarna de teams en materieel verscheept worden naar Marokko. Vanaf 1 januari zullen de equipes de gigantische mooie zandduinen en ruige gebieden van Marokko doorkruizen, van Nador naar Dakhla. Tijdens de rustdag in Dakhla maakt het team zich op voor het 2e deel van de rally: zes etappes in Mauritanië, waar zij de enorme zandvlaktes en de immense uitgestrekte duinpartijen moeten bedwingen om uiteindelijk in de laatste etappe over het strand van Senegal de finish in Dakar bij Lac Rose te bereiken.

Aad van Velsen: "Vorig jaar hebben we zoveel plezier beleefd aan deze rally dat ik graag weer terug ga naar Afrika. De twee extra stages ten opzichte van Le Dakar, de langere wedstrijdroutes en de korte verbindingen zijn zaken waar wij als team voor willen gaan. En niet te vergeten de legendarische finish op Lac Rose in Senegal; zo'n finish beleef je met je gehele team, dat voelt zo enorm goed."

Brutus, de servicetruck van het Van Velsen Rally Sport Team, is inmiddels zo goed als klaar voor vertrek. De laatste inventarisatie wordt gedaan na de Pre Proloog. Het team neemt de komende rally voor het eerst een door het team eigenhandig vanaf het chassis opgebouwde aanhanger mee waarop de rallytruck vervoerd kan worden. "Het is een mooi vooruitzicht dat je zelf alles kunt verplaatsen en geheel selfsupporting bent" vertelt Aad. "Ons Blauwe Schatje, zoals de rallytruck te boek staat, staat momenteel op de bokken. Het hele team is druk in de weer om ook haar op tijd rally-klaar krijgen."
Aangezien het team en materieel al eind januari weer terug is, kan Van Velsen Rally Sport ook van 13 t/m 20 april aan de Morocco Desert Challenge deelnemen. Die vindt plaats in Marokko en gaat ten opzichte van de Africa Eco Race in de tegenovergestelde richting. "In 2017 hebben wij er ook aan deelgenomen maar door een blessure moest ik in 2018 afzeggen. De rally in Marokko is inmiddels uitgegroeid tot de grootste van Afrika met een groot truckdeelnemersveld en groeit misschien wel uit tot de grootste ter wereld. Maar we focussen ons eerst op de Africa Eco Race, al kijken we ondertussen ook uit naar de Morocco Desert Challenge!", aldus Aad.

Van Velsen kan nu weer verder met het samenstellen van zijn team, het regelen van inschrijvingen, het bezoeken van huidige en nieuwe sponsors en trainen om weer fit aan de start te verschijnen. Alles is te volgen op www.facebook.com/vanVelsenRallySport en www.vanvelsenrallysport.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant