Cherilyn van der Voort van Cosmo Hairstyling Voorburg (foto: Inge Koot).
Cherilyn van der Voort van Cosmo Hairstyling Voorburg (foto: Inge Koot).

Knippen en stylen volgens de laatste trends en technieken bij Cosmo Hairstyling

Ondernemer in Beeld 1.417 keer gelezen

Voorburg - Het is alweer vier jaar geleden dat Cherilyn van der Voort de Voorburgse vestiging van Cosmo Hairstyling overnam. "Ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd en het is ook niet altijd even makkelijk geweest", vertelt de jonge ondernemer. "De salon draait prima en we hebben ook nog veel nieuws te melden."

Cherilyn was 26 jaar toen zij het Cosmo filiaal in de Herenstraat overnam. Best jong om dan zo'n grote verantwoordelijkheid op te pakken. "Ik ben mijzelf vaak tegengekomen. Zakelijk en privé gescheiden houden was een lastig punt voor mij. Je laat je werk toch minder snel los wanneer het je eigen bedrijf is."

Cherilyn werkt al sinds 2005 voor Cosmo Hairstyling, een franchiseorganisatie die bestaat uit bijna 80 Cosmo Hairstyling salons. Cherilyn is begonnen in Rotterdam waar zij in verschillende vestigingen heeft gewerkt. Zes jaar geleden is zij doorgestroomd tot salonmanager in een filiaal in Nieuwerkerk aan de IJssel. Vier jaar geleden tekende zij het contract in Voorburg.

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Cherilyn. Meerdere keren per jaar volgen zij en haar team trainingen waarin nieuwe trends en technieken worden aangeleerd. Nieuwe medewerkers gaan een wekelijks trainingstraject in om zo de Cosmobasistechnieken aan te leren en ze vaktechnisch sterker te maken. "Pas als zij deze trainingen hebben gevolgd en voldoende salonervaring hebben zijn zij klaar voor het echte werk."

Sinds enige tijd is het bij Cosmo mogelijk om in 15 minuten voor slechts €15 perfect gestyled de deur uit te gaan. "Daar hebben wij de Touch-up behandeling voor. Dat zie je ook veel in London en Parijs. Leuk als je een feest hebt of voor een andere bijzondere gelegenheid. Steeds meer mensen hebben onze Touch-up ontdekt."

Het laatste kwartaal van 2018 staat bij Cosmo in het teken van Olaplex. Haar dat door het gebruik van de föhn of stijltang beschadigd is, maar ook door blonderen en verven, heeft baat bij het gebruik van Olaplex. Olaplex wordt gezien als een technologische doorbraak in de cosmetische industrie. "Wie wil er nou geen stevig, glanzend en gezond haar? Olaplex maakt het namelijk mogelijk om je haar keer op keer te kunnen blijven verven of krullen en stylen zoals jij het wilt, zonder dat je haar er beschadigt door raakt." Vanaf 1 oktober zijn er leuke Olaplex acties bij Cosmo Hairstyling.

Nieuw bij Cosmo zijn de kerstpakketten die het bedrijf aanbiedt met mooie haarproducten. Ook nieuw is het herenmerk Reuzel. "Het is geen varkensvet, hoor", zegt Cherilyn lachend. "Wel leuk dat we nu ook een mooi product voor mannen kunnen aanbieden. Het is door barbers in Rotterdam ontwikkeld." Reuzel gel geeft de hele dag een sterke hold aan het haar. Het zorgt ervoor dat het haar er dikker en voller uitziet en geeft extra textuur. De gel is op waterbasis, niet plakkerig en makkelijk uit te wassen onder de douche. Daarnaast gebruikt Cosmo de natuurlijke producten van Fuente.

Cosmo is op doordeweekse dagen geopend van 09.00 tot 19.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op de laatste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Bel 070 386 5116 voor het maken van een afspraak of ga naar de website: cosmohairstyling.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant