Invaller Hamza Boukhari (RKAVV) krult de bal uit deze vrije trap in de bovenhoek (foto: AW).
Invaller Hamza Boukhari (RKAVV) krult de bal uit deze vrije trap in de bovenhoek (foto: AW).

Forum Sport, Wilhelmus en SEV winnen competitieouverture

Sport 409 keer gelezen

SEV-Oosterheem 3-1 (1-1)

"We begonnen fel en gedreven aan de wedstrijd, maar vanaf de aftrap na de 1-0 werd het meteen 1-1", zegt trainer Denis Luhulima. "Voor rust was ons baltempo veel te laag. Na rust werd de balcirculatie opgeschroefd. We lieten overall toch veel kansen onbenut." Na een rode kaart brak het verzet van Oosterheem. De wisselvalligheid in het spel van zijn ploeg moet eruit. "Ons positiespel was de 1e helft onrustig. Ik wil niet zeggen 'slecht', maar er werden veel verkeerde keuzes gemaakt. De 2e helft hebben we niks meer weggegeven en 'des SEV's' gevoetbald. De scherpte om te scoren ontbrak nog. Bij balbezit van Oosterheem was ons spel redelijk, maar in balbezit kunnen en moeten we duidelijk nog groeien. Kortom, over het creëren van kansen ben ik tevreden. Het afmaken kansen was een dikke onvoldoende."

RKAVV-IFC 1-3 (0-2)

Vooraf wees trainer Maurizio Ceccucci zijn ploeg op de lage positie van IFC op de ranglijst van de hoofdklasse. "Degene die gemakkelijk gaat denken over IFC heeft een probleem. De ploeg is te goed voor de plek waar het nu staat." Zijn woorden waren bijna profetisch, want RKAVV was zo mak als een lammetje. "In de rust had ik er wel 10 kunnen wisselen. Na rust werd het niet veel beter, al scoorde Hamza schitterend 1-2 uit een directe vrije trap. Alleen Mike ten Kroode haalde zijn niveau. Dit zijn onverklaarbare dingen waar sport in het algemeen vol mee zit. Ik was zo teleurgesteld, dat ik de media niet direct te woord wilde staan, omdat ik anders dingen ga zeggen waar ik later spijt van krijg. Zaterdagavond thuis tegen Nuenen hebben we heel wat goed te maken aan ons thuispubliek."

De Meeuwen-Forum Sport 0-2 (0-1)

De ruim 150 reiskilometers terug naar Voorburg waren fijn. De thuisclub, die voor het eerst in haar 70-jarige clubhistorie in de 1e klasse uit mocht komen, liet de burgemeester van Zoutelande met ambtsketting om de aftrap verrichten. De Zeeuwen kenden slechts na rust een korte opleving. Na de vroege 1e goal zorgden de 2 invallers Bijen en Seymonson tot opluchting van trainer Bas Steffens voor de late 0-2. "De 3 punten waren verdiend. Onder moeilijke terrein- en weersomstandigheden lieten we nog veel kansen onbenut. Voor rust hadden we eigenlijk alk meer afstand moeten nemen, waardoor het toch spannend bleef." De ziekenboeg is nog lang niet leeg. Steffens: "Leo Dijkhuizen is er weer voor langere tijd uit, nadat hij al 2 lange revalidatieperiodes in zijn voetballoopbaan heeft gekend. Marc du Chatenier hoop ik er toch wel binnen 14 dagen weer bij te hebben. En Jordy de Bruin zit tegen RVVH zijn laatste wedstrijd schorsing uit." RVVH verloor op de 1e speeldag. Steffens: "Het is een ploeg die hoge verwachtingen van dit seizoen heeft. Ze zullen zich tegen ons willen revancheren. Het zal een zware wedstrijd worden, maar met de winst op zak gaan wij met een goed gevoel naar zaterdag toe werken."

Stompwijk'92-TAC'90 0-0

"We schrijven historie, want nu begint het pas wat je vorig seizoen hebt afgedwongen. Geniet van je entree in de 2e klasse", waren de woorden die trainer Erik van Manen zijn ploeg meegaf. De dorpsclub voetbalde naar haar mogelijkheden; vanuit een compacte organisatie na balovername zo snel mogelijk targetman Rick Luiten door de lucht of in zijn voeten aanspelen, zodat hij de vleugelspitsen aan het werk kan zetten. Stompwijk'92 reageerde totaal niet paniekerig op de aanvalsgolven van TAC'90, onder leiding van Umit Bektas (ex-Tonegido) en Jeffrey Ramkisoen (zaalvoetbalvirtuoos), en verdiende de 2 ten onrechte afgekeurde buitenspelgoals van Dennis van der Linden en Nick Ammerlaan. Van Manen deelt die slotconclusie. "Ik ben gelukkig met het punt, maar baalde toch stiekem van de afgekeurde goals."

Wilhelmus-VCS 3-1 (1-1)

De Voorburgers namen de lastige 1e horde in hun kwalificatiepoule, die na de winterstop moet leiden tot een voortzetting in een 3e klasse-poule. Trainer Oscar Laguna Burgos was tevreden. "Een vreselijke competitieopzet, maar we hebben ons goed in VCS vast kunnen bijten en karakter getoond! Na rust hebben we het verschil gemaakt." Over komende tegenstander Toofan weet Laguna Burgos vrijwel niets. "Een grote onbekende voor ons. We weten alleen dat ze de 1e competitiewedstrijd met 6-2 gewonnen hebben. Verder weet ik helemaal niks. We gaan het zien."

RKAVV-St. Sparta/JVOZ (vr.) 2-5 (2-2)

Trainer Bert van der Kaa kon zaterdagmiddag om uiteenlopende redenen geen beroep doen op Stephanie Groenendijk, Annemijn van der Veldt, Manouk Kroet, Jessie van Leeuwen, Lotte Barmentloo en Mandy Martens, waardoor Melanie Zalm (MO17-1), die vorig seizoen al veelvuldig meespeelde, aan de wedstrijdselectie werd toegevoegd. Het voor RKAVV onbekende Sparta/JVOZ, het in stichtingsvorm vormgegeven en gepromoveerde opleidingsteam van de samenwerkingspartners Sparta Rotterdam en de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) uit Vlissingen, trok na rust met goed voetbal het initiatief nog meer naar zich toe. RKAVV knokte zich aardig in de wedstrijd mee, maar moest haar meerdere erkennen. Van der Kaa vond het geen schande om van Sparta/JVOZ te verliezen. "Het is een goede ploeg met veel lopende mensen. Vooral op hun goede middenveld kregen we geen grip. We konden het wel lang volhouden, maar mede omdat de scheidsrechter persoonlijke duels van onze kant affloot en die van Sparta/JVOZ niet, kwamen we niet optimaal in ons spel." In de uitwedstrijd tegen ARC, dat haar 1e competitiewedstrijd van SC Monster won, verwacht Van der Kaa voor de winst te kunnen gaan. "Het wordt lastig, maar bij ons zijn er dan wel weer wat speelsters terug van blessures, vakanties en werk. ARC won knap in Monster, maar in Alphen aan den Rijn gaan wij óók gewoon voor de winst."

Umit Bektas (ex-Tonegido) versus Rick Luiten (Stompwijk'92) (foto: AW).
Robin Schoew (SEV) scoorde 2x tegen Oosterheem (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant