Rico de Boer (RKAVV) kon zijn jubileum niet met winst opluisteren (foto: AW).
Rico de Boer (RKAVV) kon zijn jubileum niet met winst opluisteren (foto: AW).

Forum Sport, SEV en Wilhelmus nog zonder puntverlies

Sport 333 keer gelezen

RKAVV-Nuenen 0-1 (0-1)

Rico de Boer speelde zijn 100e wedstrijd in de hoofdmacht van RKAVV, dat het uit het niets op voorsprong gekomen Nuenen na rust nauwelijks nog voor het eigen doel liet komen. Trainer Maurizio Ceccucci (op RKAVV.nl) verweet zijn ploeg niets. "Mijn ploeg heeft er alles aan gedaan, maar de bal viel maar niet goed. Ik verwijt ze niets. Ze hebben heel hard gewerkt. Alleen is het resultaat opnieuw erg teleurstellend."

Forum Sport- RVVH 2-0 (2-0)

Pieter Blanken, Lorenzo Seymonson en Tom Bijen maakten hun (basis)debuut. Bijen werd meteen matchwinner. Van de E- tot de C-jeugd voetbalde hij bij Excelsior Rotterdam. "In de C1 keerde ik terug bij Forum Sport, maar de jaren erna zat ik steeds in B2 en A2. Mijn A-jeugdtrainer Pierre Schultz haalde mij bij A1. Daar ben ik hem nog erg dankbaar voor. Ik ga hem zo meteen even bellen." Assistent-trainer Dennis den Turk (o.a. ex-prof FC Den Haag) beteugelt Bijens euforie. "Hij moet niet naast zijn schoenen gaan lopen, want anders ga ik zelf meetrainen." Bijen moet erom lachen. Of hij als 2e-jaars 2e elftalspeler met het 1e elftal meetraint weet hij niet. "Hoofdtrainer Bas Steffens zegt op dinsdagavond altijd wie bij welk team traint. Ik begon in een basisplaats te geloven toen ik donderdagavond de afsluitende trainingspartij bij de 11 basisspelers zat. De trainer noemde een rijtje voornamen, waar ik bij zat. De normaalste zaak van de wereld, maar voor mij was het heel wat!" Steffens was heel erg tevreden over zijn ploeg en Bijen. "We hadden het onszelf nog makkelijker kunnen maken als we het eerder hadden afgemaakt. Tom is een gedreven leergierige en nederige speler die op iedere bal gaat. Het was ook niet zo gek, dat hij met kramp van het veld af moest."

ONA-Stompwijk'92 1-0 (0-0)

Stompwijk'92 werd weer niet weggespeeld. Al was er volgens trainer Erik van Manen dit keer niet veel sprake van meer. "Kansen kregen we nauwelijks; één keer afgevlagd voor buitenspel en een kansje voor Dennis van der Linden. Dat was het wel zo'n beetje. Een gelijkspel was leuk geweest. Het enige doelpunt 5 minuten voor tijd was dan ook wel terecht voor ONA. We moeten ons realiseren dat we niet de ploeg zijn die op 80% kan acteren. Dat is niet voldoende in deze competitie. Dit was voor iedereen weer een leermoment." Het succesvolle spitsentrio Geus, Luiten & Ammerlaan kwam er ook niet aan te pas. "Ze hebben ook niet genoeg gegeven om recht te hebben op meer. Op 110% kan je mee, maar dan moet je dat dus wekelijks leveren. Alleen dan kan je winnen van zo'n ploeg."

Wilhelmus-Toofan 3-1 (0-1)

Vlak voor tijd drukte de ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos pas door tegen een veredeld campingelftal. "Ik vond ons dramatisch spelen. Met name voorin vielen we tegen. En dat terwijl ik heel veel tijd in Remy Kant en Jake Smart steek om te proberen ze beter te maken. Ik weet niet waarom ze blokkeren en zal ze uiteraard blijven helpen." De vraag om de terugkeer van Kevin Besamusca en Kevin Langeveld dringt zich op. Laguna Burgos: "Verwacht nu niet dat ze er zondag al bij zijn. Ze zijn er lange tijd uit geweest, hebben zondag allebei een helft in het 2e gespeeld en een keer gescoord, maar ik heb ze in februari pas echt nodig. Ook zonder hen moeten we bij de 1e 6 kunnen eindigen in kwalificatiepoule Q3. Vanaf februari in de nieuwe competitie in de 3e klasse tegen sterkere ploegen zijn ze meer van waarde. We doen het rustig aan met ze. We hebben een brede selectie."

KSD Marine-SEV 1-2 (1-2)

Met 2 goals zorgde spits Hassan Bendahman nog voor rust voor de uiteindelijk beslissende voorsprong, want ondanks dat Paul Janssen vlak na rust een 2e gele dus rode kaart kreeg hield SEV vrij eenvoudig stand. Bendahman kreeg de voorkeur boven Kevin Blommestijn (ex-KSD Marine). Trainer Denis Luhulima: "Ik heb bewust voor een beweeglijke spits gekozen, die voor KSD moeilijker te verdedigen was. Hassan was balvast op de juiste momenten. Kevin was teleurgesteld, begreep het wel, en heeft het goed opgepakt. Luhulima prees het karakter van zijn ploeg. "Met 10 man is keihard geknokt. Kai Voorwinden, die Jeroen Meulink (weekend weg) verving, keepte een uitstekende wedstrijd. Als team scoorden we allemaal een dikke voldoende. Wassenaar thuis wordt een ander verhaal. Die ploeg zal 'een bus in het doel parkeren' en daar zullen we mee om moeten gaan. Paul Janssen, Robin Schoew en Randy de Witt zijn afwezig. De wissels staan te springen om hun kans te grijpen."

ARC-RKAVV (vr.) 4-1 (3-1)

Tegen ARC werden vorig seizoen 4 punten behaald, maar ARC verraste vorig week met een uitoverwinning op SC Monster. Dat gegeven zette RKAVV, waar Lotte Barmentloo (ex-DUNO) haar officiële debuut maakte, op scherp. Een vroege achterstand zorgde voor een groot offensief met veel kansen. Uit een counter en uit het 'niets' vergrootte ARC echter de voorsprong. Jenske Kroes (ex-Taurus) scoorde nog voor rust haar 1e officiële doelpunt voor RKAVV. Na rust drong RKAVV flink aan maar miste het de slagvaardigheid voor het doel. Op slag van het eindsignaal werd de eindstand bepaald. Trainer Bert van der Kaa loofde het karakter in zijn ploeg. "Tot en met de laatste seconde hebben we gewerkt en gestreden voor wat we waard waren. Nu RCL2 uit. Dat wordt een lastige wedstrijd. Ze hebben 4 punten uit 2 wedstrijden gehaald. We moeten doen waar we goed in zijn. En dat is combinatievoetbal, uitgaan van onze eigen kracht de kansen benutten die we zeker gaan krijgen."

Matchwinner Tom Bijen (Forum Sport) bekroonde zijn 1e basisplaats met 2 goals (foto: AW).
uben Gymphy (Wilhelmus) zorgde met een afstandsschot voor 2-1 en kreeg een strafschop mee, die hij benutte (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant