Afbeelding
WIE IS...?

Remco Bruijne druk met turnhal

Sport 425 keer gelezen

Leidschendam - Wat hem betreft hoeft Remco Bruijne (59) niet zo nodig in de schijnwerpers te staan. hij is ook maar 'één van die vrijwilligers' die zich voor het verenigingsleven inzetten. samen met twee anderen voert hij het beheer over de onlangs opgeleverde sportzaal bij basisschool de Dijsselbloem aan de Delflandlaan in Voorburg.

"We zijn eigenlijk al zo'n 12 jaar geleden gestart met het project turnhal", aldus Bruijne. Met 'we' doelt hij op de Voorburgse christelijke gymnastiekvereniging Sport Ontspanning Spel (SOS) en de Algemene Voorburgse Gymnastiek Vereniging (AVGV) .Later voegde ook de gymnastiekafdeling van Gymnova zich daar bij. "Onze doelstelling was en is de jeugd in staat te stellen te sporten."

"We kregen eigenlijk direct steun van wethouder Gregor Rensen - later Nadine Stemerdink - en de plaatselijke PvdA", vervolgt Bruijne. Vervolgens sloten ook de andere partijen zich daarbij aan. "Wat dat betreft heeft de plaatselijke politiek zich van zijn goede kant laten zien", is Bruijne van mening. "Maar toen gooide in 2008 de crisis roet in het eten en werd het hele plan op ijs gezet. Later werd het gelukkig weer opgepikt en is het allemaal goed gekomen. Dankzij de gemeente, de school en alle vrijwilligers. Door mensen te mobiliseren hebben we veel voor elkaar gekregen."

De turnhal/gymnastiekzaal werd gerealiseerd bij een nieuw schoolgebouw voor De Dijsselbloem. Bij de plannen voor de turnzaal is dan ook goed samengewerkt de Lucas Stichting en die samenwerking zet zich nu voort met de directeur van de school Moesin Laghmich, wil Bruijne graag genoemd hebben.

Voor de exploitatie is de Stichting Sportaccommodaties Leidschendam-Voorburg opgericht met als (vrijwillig) bestuurders Remco Bruijne als oud-voorzitter van AVGV, Rob Bergen vanuit de SOS en Chris Bransz namens Gymnova. "Maar we zijn geen van allen meer echt actief binnen genoemde verenigingen", vertelt Bruijne. "Met de bouw moest een hoop geregeld worden, er is een exploitatieplan opgesteld, er moet worden gekeken naar schoonmaken, verzekeringen, huurcontracten enz." De officiële opening van de turnhal/gymnastiekzaal is in november. Dan is – naast wethouder Stemerdink - ook wethouder Rensen van de partij, als een van de mensen van het eerste uur.

Remco's zoon Patrick zit in het eerste herenteam van tafeltennisvereniging VVV. Zelf is hij daar bestuurslid geweest en hij tafeltennist er nog recreatief. "Maar ik heb sowieso veel aan sport gedaan", lacht hij. "Ik ben zelfs nog Nederlands kampioen schoonspringen geweest en heb verder getennist, gebadmintond en ik sport nog steeds veel. Via mijn vrouw ben ik in 1988 bij AVGV terecht gekomen, waar zij nog steeds actief is."

Samen met initiator Werff Thomas, eveneens tafeltennisser en werkzaam voor Sport en Welzijn (SenW), heeft Bruijne aan de wieg gestaan van de Sport Club Academy, die door SenW succesvol verder ontwikkeld is. Hiermee kunnen jeugdleden diverse vaardigheden leren door vrijwilligerswerk te doen voor hun sportvereniging. "Het is een stukje talentontwikkeling en tegelijkertijd een manier om de jeugd bij sportverenigingen te stimuleren actief te zijn en te betrekken in de vereniging. Zij kunnen zich vaardigheden eigen maken op het gebied van de organisatie van evenementen, training, pr & communicatie en commissies. Daar kun je later veel profijt van hebben", aldus Bruijne. "En je creëert een win-winsituatie voor zowel de vereniging als de jeugdleden."

Bruijne doet al zijn vrijwilligerswerk in zijn spaarzame vrije tijd, naast zijn drukke baan voor een Telecombedrijf, waarvoor hij veel (inter)nationale contacten dient te onderhouden. Daarnaast is hij ook nog vrijwillig fotograaf voor een cateringbedrijf en doet hij pr-werk voor tafeltennisvereniging VVV. Maar op dit moment heeft hij vooral zijn handen vol aan de nieuwe turnzaal, waarvoor nog even alle puntjes op de i moeten worden gezet voordat die in november officieel opengaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant