De kick off van de Sport Club Academy bij Badmintonclub Voorburg met links op de foto Werff Thomas (foto: pr SenW).
De kick off van de Sport Club Academy bij Badmintonclub Voorburg met links op de foto Werff Thomas (foto: pr SenW).

Sport Club Academy betrekt jongeren bij vrijwilligerswerk

Sport 268 keer gelezen

Voorburg - Bij BadmintonClub Voorburg (BCV) is de Sport Club Academy (SCA) gestart, een project waarbij jeugdleden (12+) kennis maken met vrijwilligerswerk op de club. Op die manier ontdekken ze wat hun interesses en talenten zijn, en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Leuk en nuttig voor de jeugdleden én de club.

Algemeen coördinator Amandine Brandsma: "Als club doen we aan veel evenementen mee die de gemeente organiseert voor Voorburg-Leidschendam. Maar dit project is bedoeld voor onze eigen jeugd, voor onze eigen club. Het levert een bijdrage aan een gestructureerd vrijwilligersbeleid voor de vereniging."

Er zijn drie niveaus waarop de jeugd prestatiekaarten kan behalen: brons, zilver en goud. Dat kan door opdrachten te doen voor commissies of andere onderdelen van het verenigingsleven: training, pr & communicatie, evenementen en algemene zaken, commissies & bestuur. De Sport Club Academy is een initiatief van Werff Thomas van Stichting Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg.

Met de Sport Club Academy leert een deelnemer op een sportvereniging meer dan alleen sportvaardigheden. Door taken uit te voeren voor, door en met de vereniging, ontwikkelen jonge leden (12-18 jaar) competenties die de rest van hun leven van pas komen. Het doel is een win-winsituatie te creëren voor de vereniging en de deelnemende jeugd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant