Afbeelding

Team Jacklyn haalt €17.040 op voor KiKa

Sport 888 keer gelezen

Leidschendam - Team Jacklyn heeft op 30 september de Run for KiKa gelopen. Andy en Leonie Molhoek wisten met hun team maar liefst €17.040,37 op te halen voor KiKa. Daarmee heeft het team het meeste geld opgehaald van alle deelnemende teams aan de Amsterdamse editie van het evenement

De ouders van Jacklyn, die vorig jaar juli op 2-jarige leeftijd overleed aan Leukemie, hadden nooit verwacht dat hun actie zoveel teweeg zou brengen. De Leidschendammers schreven zich in met een streefbedrag van €1.000,-. Nog voordat ze de sponsorwerving hadden opgestart, voegden vrienden en (oud)collega's zich spontaan bij het team. Voorzichtig verhoogden ze het streefbedrag naar €5.000,-."Dat we met 22 teamleden zouden rennen, hadden we niet durven hopen. Er liepen vrienden mee die speciaal hiervoor zijn begonnen met hardlopen. En er kwam zelfs een oud-collega van Leonie uit Duitsland over om mee te doen. Het is zo mooi om te zien hoe iedereen zich heeft ingezet om uit naam van Jacklyn dit onvoorstelbaar hoge bedrag op te halen. Echt hartverwarmend."

Na de oproep in het Krantje zagen Andy en Leonie tal van donaties van Leidschendammers binnenkomen. "We vielen van de ene verbazing in de andere. Van oud-leerlingen van het Veurs College en vroegere teamgenoten van de voetbal tot de buurtjes. Vooral het bericht van een oude schoolvriendin, die nu in Australië blijkt te wonen, maakte veel indruk. Net als de sponsoring namens Jacklyn haar vriendinnetje van de crèche. Heel bijzonder om te zien hoeveel mensen de actie heeft geraakt."

Omdat Team Jacklyn het meeste geld heeft van Run for KiKa Amsterdam heeft opgehaald, mochten ze het podium op om een bokaal in ontvangst te nemen. Een emotioneel moment. De ouders noemen het een eerbetoon aan hun mooie prinses.
Met hun jongste dochter Jamey op zijn arm bedankte Andy iedereen voor alle steun die ze de afgelopen periode hebben gekregen. "Alleen hadden we dit nooit kunnen doen." Geëmotioneerd richtte hij zich tot het publiek met de woorden "Helaas heeft onze prinses de strijd moeten verliezen, maar we gaan vandaag keihard ons best doen om te zorgen dat alle prinsen en prinsessen in de toekomst die strijd gaan winnen. En dat doen we met z'n allen!" Na een luid applaus werd de warming-up gestart en maakten de teamleden zich klaar om de 5 of 10 km te rennen.

Andy en Leonie kijken terug op een onvergetelijke actie. "Ondanks het verdriet werd het een prachtige dag. Zo bijzonder om dit te delen met de mooie mensen uit ons team. Het hardlopen ging bij iedereen goed, de zon scheen volop en de sfeer was fantastisch. Zoveel mensen die samen rennen met hetzelfde doel. Zoveel mensen die zich inzetten voor de strijd tegen Kinderkanker. Heel indrukwekkend."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant