Afbeelding

Politie neemt 28 auto's in beslag bij controle in Forepark

Actueel 2.022 keer gelezen

Forepark - De politie heeft samen met diverse partners op dinsdag 16 oktober tussen 15.00 en 22.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden rond Den Haag. Met behulp van ANPR-voertuigen werden voertuigen uit het verkeer gehaald en door motoragenten begeleid naar de controlelocatie op een terrein aan de Donau in het Forepark bij Leidschendam.

Aan de controle werd onder andere meegewerkt door de Inspectie Leefomgeving & Transport, de Belastingsdienst, Bureau Verkeer en Forensische Ondersteuning. Deze laatste in verband met mogelijk aantreffen falsificaten/documenten. Verder werd er gecontroleerd op de Wegenverkeerswet, Wet Personenvervoer, controle op diefstal en/of heling motorvoertuigen en openstaande boetes en/of straffen.

Resultaten
De politie heeft in totaal veertien processen-verbaal geschreven. Van alle 135 gecontroleerde bestuurders is een alcoholtest afgenomen. Geen enkel persoon had te veel gedronken. De processen-verbaal waren voor mobiel bellen, defecte verlichting, rijden zonder verzekering en rijden zonder rijbewijs.

De Inspectie Leefomgeving & Transport heeft één strafbaar feit geconstateerd. Dit was een taxi met een verlopen taxameterkeuring. Een bedrijf krijgt een bedrijfsadministratie-onderzoek.

De Belastingdienst heeft € 36.491,- ter plaatse geïnd wegens openstaande belastingschulden. Achtentwintig auto's  zijn in beslag genomen, waarvan er zeven direct zijn afgevoerd.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant