Afbeelding
Foto: Michel Groen

Sportieve herfstvakantiepret

Actueel 274 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Flink wat kinderen kwamen maandag af op de start van de gezellige activiteitenweek van Sport en Welzijn (SenW) voor de jeugd van Leidschendam-Voorburg. Zij beleefden sportieve vakantiepret in de sporthal Essesteijn te Voorburg.

De SenW herfstvakantieactiviteitenweek startte traditiegetrouw met de gezellige sportdag, de Sport-In! Maandag konden kinderen tot 12 jaar kennismaken met onder meer rugby, badminton, cricket en judo. Er werd enthousiast meegedaan met alle activiteiten en balspelletjes. Of gewoon even lekker op de dikke mat springen en ravotten. SenW werkte hiervoor samen met tal van sportaanbieders uit de gemeente Leidschendam-Voorburg. Je kon de diverse sporten uitproberen, waarbij de verenigingen die meewerkten uiteraard hoopten hier ook wat nieuwe leden mee te werven.

Deze keer staat er ook een middag met natuuractiviteiten op het programma. In stadstuin Rusthout in Leidschendam mogen kinderen vanmiddag onder meer hun eigen pijl en boog en/of speer maken en daar mee proberen het doel te raken doel. Daarna gaan zij samen met juf Gonny op zoek naar sporen en beestjes en ontdekte van alles over de natuur. Samen met juf Babs kan er door de kinderen worden gezocht naar eetbare dingen in de natuur. Van de buit kunnen zij daarna een lekkere soep maken die zij uiteraard mogen opeten.

Woensdag staat in het teken van buitenspelen. Op de Krajicek Playground in wijk De Prinsenhof, in Leidschendam is een gezellige middag georganiseerd vol sportieve activiteiten, leuke spelletjes, schminken, insecten zoeken en nog veel meer. Wie alle stempels op stempelkaart verzamelt, krijgt een leuk cadeautje. Verder heeft Welzijn Oud en Jong (WOeJ) gezorgd voor een buurtterras met gratis koffie, thee en gezonde hapjes. Speciale gast is danser, acteur & choreograaf Juvat Westendorp, die aan het begin van de middag de coolste dancemoves showt. Alle kinderen mogen meedansen met Juvat.

Donderdag word de jeugd van 10 tot 15 jaar van 13.00 tot 17.00 uur uitgedaagd voor de FIFA herfstchallenge bij SenW aan de Dobbelaan 4 in Leidschendam. Wie o wie wordt de FIFA voetbalkampioen van D-4? Mis 't niet en geef je snel op voor dit voetbaltoernooi. De toegang is gratis.

De herfstvakantiepret wordt vrijdag 26 oktober in De Groene Loper aan de Van Royenstraat 2 in Voorburg afgesloten met een middag koken, spelen en levend programmeren. Een boterham is makkelijk te smeren. Maar hoe leg je dit uit aan een robot? Met de juiste commando's doet de computer precies wat jij programmeert. Lukt het jou om de sandwichrobot goed te 'besturen' bij SenW?

Foto's: Michel Groen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant