Nog steeds razen vele scooters tussen het winkelend publiek door de Herenstraat (foto: Ap de Heus).
Nog steeds razen vele scooters tussen het winkelend publiek door de Herenstraat (foto: Ap de Heus).

Nog steeds overlast door scooters in Herenstraat

Actueel 315 keer gelezen

Voorburg - Nog altijd wordt winkelend publiek in het Huygenskwartier in Voorburg bijkans van de sokken gereden door scooters en bromfietsen die met grote snelheid passeren.

Ap de Heus telde vrijdag 12 oktober in ruim een uur tijd maar liefst 19 bromfietsen die met een flinke vaart winkelende en wandelende mensen passeerden. "Mensen moeten goed uitkijken en soms zelfs wegspringen voor de (brom)fietsen", aldus De Heus. Bewoners en ondernemers zijn er niet blij mee. Zeker omdat zij al enkele maanden niemand hebben gezien om het verbod te handhaven. 's Morgens is de drukte met voorbijrazende (brom)fietsen op zijn hoogtepunt.

Frank Rozenberg van GBLV/Gemeentebelangen meldt in een reactie dat zijn partij daar een jaar geleden aandacht voor heeft gevraagd en een voorstel heeft ingediend om een een wijkhandhaver aan te stellen. "Dit was volgens de portefeuillehouder Veiligheid niet wenselijk, omdat er andere mogelijkheden waren", aldus Rozenberg. "Daar is dus weinig van terecht gekomen. Vandaar dat GBLV/Gemeentebelangen bij de begrotingsbehandeling een motie zal indienen om een wijkhandhaver Huygenskwartier vrij te maken uit de bestaande handhavingscapaciteit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant