Mostava Frederik (Forum Sport) stuit op de keeper, maar scoorde na rust wel (foto: AW).
Mostava Frederik (Forum Sport) stuit op de keeper, maar scoorde na rust wel (foto: AW).

Winnend Forum Sport nu koploper eerste klasse B

Sport 378 keer gelezen

Groene Ster-RKAVV 4-0

Het werd een lange zondag voor RKAVV, dat voor twee keer 45 minuten voetbal bijna een half etmaal onderweg was. De heenreis zal vast gezelliger zijn geweest dan de terugreis. Ruim 12 uur in touw zijn voor een uitwedstrijd is voor amateurvoetbalbegrippen overdreven. Trainer Maurizio Ceccucci: "Wat kan ik dan nog over de reis zeggen? Je geeft zelf het antwoord al. Het is een oud verhaal. Als club zijn we niet blij met verre uitwedstrijden. De KNVB kan de competitie ook anders opzetten, maar het heeft nu geen zin meer om dat verhaal op te rakelen." Ceccucci vond de wedstrijd gewoon teleurstellend, zo liet hij op de weg terug in de bus al via Twitter weten. "Gefeliciteerd Groene Ster, dik verdiende overwinning. RKAVV 2e helft door de ondergrens. Relativeren, evalueren en keihard werken. Alle vertrouwen dat het snel goed komt. Meegereisde supporters bedankt en excuus voor deze nederlaag." Een dag later komt hij niet tot andere conclusies. "We hebben verdiend verloren, omdat we onder het niveau van Groene Ster zaten. Dus of wij zijn niet goed genoeg of zij zijn heel goed. Ik houd het erop dat ik enorm veel vertrouwen in mijn groep heb en dat we zeker onze wedstrijden gaan winnen. Maar dan moet iedereen wel het maximale eruit persen." Ceccucci verwacht revanchegevoelens bij zijn spelersgroep. "Ik verwacht dat we gaan knallen tegen Vlissingen. We kunnen het ons niet veroorloven om rustig aan te doen. In die positie zitten we niet."

Forum Sport-Die Haghe 3-0

"In alle opzichten waren wij zaterdag de betere ploeg", zegt trainer Bas Steffens. "Die Haghe is een sterk collectief. Tot zaterdag stonden ze niet voor niets bovenaan. Nu zijn wij koploper, maar dat zegt niks in deze fase van de competitie." Marc du Chatenier vierde zijn rentree in het basiselftal met een doelpunt in de 2e minuut. Steffens: "Marc raakte geblesseerd in de voorbereiding. Na een paar invalbeurten mocht hij nu nog maar een uur spelen. Hij is nog steeds in opbouw na zijn blessure." Jordy de Bruin loste Du Chatenier af. Steffens: "Ook hij vierde zijn rentree en is nog in de opbouw van minuten na zijn blessure. Twee belangrijke spelers waar we zuinig mee omgaan." De komende tegenstander Brielle verbaast Steffens tot nu toe nog het meest in de sombere zin van het woord. "Ze zijn slecht gestart maar hebben kwalitatief zeer goede spelers. Wat de reden van hun onverwacht matige start is blijft gissen. Voor ons wordt het in ieder geval een zware uitwedstrijd, maar we gaan er met vertrouwen en goed voorbereid heen."

Stompwijk'92-Foreholte 2-3

Er was veel mediadrukte op sportpark Meerhorst zondag, waar nieuwkomer Stompwijk'92 het koploper Foreholte het in de slotfase nog knap lastig maakte. Trainer Erik van Manen. "Al die aandacht is goed voor de club. Jammer dat we de 3-3 niet maakte. Als we de hele wedstrijd zo spelen als we de laatste twintig minuten deden, gaan we zeker punten pakken." Aanvoerder Nick Ammerlaan zat er beteuterd bij. "Kijk één zwaluw maakt nog geen mooie zomer, maar één pinguïn ook geen zware winter. Dat weet ik wel, maar vandaag had er meer in gezeten." Keeper Jordi Bennis bekende schuld. "De 0-1 was mijn fout. Aan het eind kwamen we daardoor te kort. Misschien moet ik wel naar de opticien." Van Manen kijkt vooruit. "Nu we het organisatorisch weer op de rit aan het krijgen zijn, Geus na zijn blessure steeds beter in vorm raakt en Ammerlaan wedstrijdfitter wordt gaat het er voor ons beter uitzien. De punten gaan komen."

SEV-Vredenburch 1-0

Trainer Denis Luhulima: "Om uiteenlopende redenen kon ik voor zaterdag geen beroep doen op 3 verdedigers; Roland Groeneweg, Max van der Scheer en Björn van Haarlem. De oplossing kwam donderdagavond na de training de kantine binnen lopen; Rik Orta." Uiteindelijk startte Orta niet in de basis, omdat de grieperige Groeneweg toch beschikbaar was. Met Groeneweg en Peter Raaijmakers (1e basisplaats!) op de flanken begon SEV aan de wedstrijd. Al snel viel Milan van der Veer met een blessure uit, waardoor Paul Janssen een linie terugzakte naar de plek centraal achterin waar hij jaren bij Wilhelmus op speelde. Tot complete onrust in het elftal leidde bovenstaande niet. En Orta hoefde maar ruim 10 minuten in te vallen. "Ik zag tegen een hele wedstrijd en lange invalbeurt, waar het even naar uitzag, op. Met mijn broer Tim train en coach ik de JO17-1. Ik houd mijn conditie met hardlopen, sportschool, trainen met het 3e en partijtjes voetbal met de JO17 weliswaar bij, maar wedstrijdritme heb ik natuurlijk niet. Met de trainer heb ik de afspraak dat hij in nood een beroep op me kan doen."

Luhulima was minder tevreden met het vertoonde spel. "We hadden met 5-0 kunnen winnen. Organisatorisch hadden we het achterin goed voor elkaar, maar voorin ontbrak het in de afronding en eindpass aan precisie." Keeper Jeroen Meulink was het slot op de deur bij de zeer spaarzame tegenstoten van Vredenburch. "Ik heb niet heel veel te doen gehad, maar stond er toen het moest." Meulink begon al in de F-jeugd bij SEV, maar werd voor selectievoetbal lange tijd over het hoofd gezien. Het hoofd waarop hij tijdens wedstrijden overigens een cap draagt. "Ik zat tot en met vorig seizoen in het 3e elftal en ben dat seizoen drie keer met een schoen op mijn hoofd geraakt. Daarom ben ik een cap gaan dragen." Keeperstrainer Martin van der Lans kende Meulink tot dit seizoen niet. "Jeroen is een trainingsbeest, straalt rust uit en heeft het vertrouwen van de verdediging gewonnen. Ik vind hem steeds beter worden." De bescheiden Meulink op zijn beurt reageert verrast. "Zei hij dat? Dat vind ik leuk. Ik wilde weer goede keeperstraining krijgen, waardoor ik me bij de selectie mocht aansluiten. Dat ik 1e keeper ben geworden was niet direct mijn opzet." Luhulima kijkt met vertrouwen naar Haagse Hout uit. "Het wordt een fysieke wedstrijd. We zijn nog ongeslagen zonder puntverlies. Dat wil ik graag zo houden."

Keeper Jeroen Meulink (SEV) pareerde de spaarzame tegenstoten bekwaam (foto: AW).
Enrico Geus (Stompwijk’92) brengt zijn club hier op 1-2 en later óók op 2-3 (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant