Muzeyyen, Meyrem, en Marella van de Gouden Schaar en Villa Servies (foto: Inge Koot).
Muzeyyen, Meyrem, en Marella van de Gouden Schaar en Villa Servies (foto: Inge Koot).

Villa Servies trekt in bij De Gouden Schaar

Ondernemer in Beeld 1.916 keer gelezen

Voorburg - De Gouden Schaar en Villa Servies zijn sinds 18 oktober samen te vinden in het pand aan de Parkweg 97a in Voorburg. Muzeyyen Aslan zocht huurders voor haar te ruime pand en Marella Geerlings en Meyrem Gram zochten een pand waarin zij hun mooie serviezen en heerlijk theesmaken kunnen aanbieden. Zaterdag 20 oktober vond de officiële opening plaats met een feestelijke receptie.

De Gouden Schaar is al vanaf 1989 te vinden aan de Parkweg 97a. "Klanten kunnen sindsdien bij mij terecht voor het verstellen, repareren, innemen en uitleggen van kleding", vertelt Muzeyyen. "Vanaf het begin hebben wij heel veel werk maar ik wil het nu rustiger aan gaan doen." Met de pensionering van haar vaste medewerker heeft zij ook minder ruimte nodig en daarom zag Muzeyyen de samenwerking met Marella en Meyrem wel zitten. Het atelier van De Gouden Schaar bevindt zich in de nieuwe situatie links achterin de winkel. Met een scheidingswand is de winkel in de lengte in tweeën gedeeld. Het rechterdeel en ook de etalage is in gebruik door Villa Servies. "De Gouden Schaar is er dus nog gewoon maar de klanten moeten even doorlopen naar achter." 

Villa Servies is geen beginneling in de verkoop van serviezen. "Wij zijn in 2010 online gestart met een tweedehands kopje dat we inkochten op de vlooienmarkt en dan doorverkochten", vertelt Marella lachend. Nog steeds verkopen de dames brocante servies van de merken Wedgewood, Villeroy en Boch en Royal Albert. Het tweedehands assortiment is alweer enige tijd uitgebreid met kleurrijk nieuw servies afkomstig uit Italië. Daarnaast is er charmant servies uit Frankrijk bijgekomen en binnenkort wordt dit aangevuld met ambachtelijk servies uit Portugal. "Onze missie is 'voor iedereen een gedekte tafel'."

Na 6 jaar online verkoop werd het tijd voor de grote droom van Marella en Meyrem, een eigen winkel waarin zij de mooie serviezen uit kunnen stallen. Zij gingen in maart 2017 van start met de tijdelijke huur van het pand aan de Parkweg 46 maar zijn nu permanent ingetrokken bij De Gouden Schaar. "Wij hebben de winkel nu helemaal in kunnen richten naar ons eigen idee", zegt Meyrem. In lange wandkasten is het servies decoratief uitgestald, een lust voor het oog. 

Inmiddels kan men bij Villa Servies ook terecht voor een enorm assortiment verschillende soorten thee van over de hele wereld. Van groene, witte, rooibos, kruiden, zwarte en vruchten thee tot kerstthee en glühweinkruidenthee. "Mensen komen speciaal naar onze winkel voor een bepaalde theesmaak", aldus Meyrem. "Het is mogelijk om de thee in de winkel te proeven. Ook kan men langskomen voor een kopje thee of koffie met iets lekkers erbij. En daarnaast verzorgen wij theeproeverijen waarbij we verschillende soorten thee combineren met heerlijke hapjes." Naast brocante, serviezen en thee zijn er nog andere leuke accessoires te koop in de winkel. "Wij worden ook wel gezien als dé Voorburgse cadeauwinkel." 

Meer informatie over Villa Servies op www.villaservies.nl. Villa Servies en De Gouden Schaar (070-386 9749) zijn te vinden op de Parkweg 97a.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant