Afbeelding
Foto: Gerard Vellekoop

Respijthotel nu ook voor inwoners Leidschendam-Voorburg

Actueel 974 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Mantelzorgers kunnen tijdelijk de zorgtaken uit handen geven nu de gemeente een samenwerking is aangegaan met zorgorganisatie Pieter van Foreest. Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg kunnen gebruikmaken van respijthuis Strandgoed Ter Heijde. Wethouder Jan-Willem Rouwendal en Jeanette van Laarhoven, directeur Thuis van Pieter van Foreest, tekenden daarvoor een overeenkomst. 

Strandgoed Ter Heijde, onderdeel van Pieter van Foreest, richt zich op thuiswonende volwassenen die ondersteund worden door een mantelzorger. In het respijthuis kunnen mensen met een lichamelijke beperking en/of een lichte vorm van dementie een korte periode logeren zodat hun mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Om te ontspannen, of om te herstellen van een operatie of ziekte. Het is ook mogelijk om als mantelzorger mee te gaan en samen van een vakantie aan zee te genieten. Vrijwilligers en zorgprofessionals van Pieter van Foreest nemen de zorgtaken tijdelijk over.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal: "Het zorgen voor een naaste wordt met liefde gedaan, maar het is soms ook een zware taak. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om mantelzorgers waar mogelijk te ondersteunen. Dankzij de samenwerking met respijthuis Strandgoed kunnen wij mantelzorgers nu een mogelijkheid bieden om even op adem te komen en met een gerust gevoel op vakantie te gaan. In de hoop dat ze hierdoor de zorg die ze dagelijks bieden langer en met plezier kunnen volhouden."

Kijk voor meer informatie over een verblijf bij respijthuis Strandgoed Ter Heijde op www.strandgoedterheijde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant