Afbeelding

Feest met Vlietgrieten in Hranice

Actueel 1.375 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tsjechië viert dit jaar het 100 jarig bestaan van de republiek. Ook in Hranice, een van onze zustersteden, wordt dit feit herdacht in dit afgelopen weekend. Er is een spetterend feest gehouden, dat is opgeluisterd door de Vlietgrieten, die daar een aantal keren hebben opgetreden.

Uit de berichtgeving blijkt dat ze daar een verpletterende indruk hebben gemaakt en een grandioos succes hebben geboekt. Dit ook omdat ze drie Tsjechische liedjes hebben ingestudeerd en daar gezongen hebben, waarbij ze de diverse toehoorders massaal en enthousiast meekregen.
Voor deze gelegenheid waren burgemeester Tigelaar, Tilly Zwartepoorte en enkele leden van de werkgroep stedenband met Hranice naar Tsjechië gereisd.

De stedenband bestaat al 28 jaar en kent nog steeds een bloeiend bestaan. Het accent is verschoven van hulp in de beginjaren naar samenwerking en uitwisseling op het gebied van cultuur. Zo zijn er over en weer exposities van beeldend kunstenaars. Ook Sint Caecilia maakt zich weer op om een muzikaal bezoek te brengen aan Hranice en er wordt met de werkgroep stedenband met Constancin Jeziorna gewerkt aan een uitwisselingscontact met basisscholen uit de drie steden. "We proberen zoveel mogelijk inwoners van de drie steden te interesseren en met elkaar in contact te brengen en willen dat graag blijven doen", aldus Frans van Veen van de stedenbandcommissie. "Op deze manier wordt het heel aantrekkelijk en het is ook noodzakelijk in het Europa van nu."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant