Half november komt Sinterklaas weer aan bij de sluis in Leidschendam en in de Huygenshaven te Voorburg (foto: Michel Groen).
Half november komt Sinterklaas weer aan bij de sluis in Leidschendam en in de Huygenshaven te Voorburg (foto: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Intocht Sint in Leidschendam en Voorburg

Actueel 2.527 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De intocht van Sint Nicolaas in Leidschendam-Voorburg is dit jaar op zaterdag 17 november.

De hoofdpiet van Sint Nicolaas heeft vanuit Spanje laten weten dat stoomboot met Sint en zijn pieten op zaterdag 17 november rond 10:30 uur aanmeert in de Sluis van Leidschendam. Na aankomst wandelt de Sint naar een groot podium op de Damlaan. Tijdens deze wandeling opent hij de werkplaats van de Sinterklaas op de Damlaan waar tijdens de Sinterklaas periode leuke activiteiten worden georganiseerd. Vanaf 11:00 uur start er een leuke pieten meezing- en dansspektakel. Bij aankomst op het podium wordt de Sint officieel verwelkomd door de burgemeester.

Rond 12.15 uur vertrek de Sint per boot richting Voorburg, waar hij rond 13:00 uur aankomt in de Huygens Haven nabij de Kerkbrug. Uiteraard neemt hij zijn pieten en de nodige zakken snoepgoed mee. Om 13:30 uur start het programma op het podium in de Herenstraat. Na zijn ontvangst loopt de Sint door het Huygenskwartier en opent hij de werkplaats van Sinterklaas in de Herenstraat. Ook hier worden tijdens de Sinterklaas periode leuke activiteiten georganiseerd, zie voor meer informatie www.decemberwerkplaats.nl. Kijk voor het laatste nieuws ook op de facebookpagina www.fb.com/stichting.sne of kijk op www.digisint.nl.

Voorstelling
Ook dit jaar is er weer een leuke Sinterklaas voorstelling met als titel 'Sint en het stoffige sprookjesboek'. De voorstellingen worden gegeven op zaterdag 24 november in Sporthal Forum Kwadraat en op 25 november in Het Veur Theater. De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. Kaartjes zijn à 10 euro p.p. (excl. administratiekosten) verkrijgbaar via Het Veur Theater via de website www.hetveurtheater.nl. De Hoogvliet vestigingen in Leidschendam, Voorburg, Rijswijk en Ypenburg houden een kleurwedstrijd waar je kaartjes kan winnen voor deze leuke muzikale voorstelling. De kleurplaten zijn op te halen bij deze Hoogvliet vestigingen. Kijk voor meer informatie op www.digisint.nl. De stichting is nog op zoek naar sponsors. Heeft u interesse, dan kunt u een mail sturen naar sponsor@digisint.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant