Afbeelding

Plein St. Maartensschool met parkour geopend

Actueel 381 keer gelezen

Voorburg - Na een aantal jaar van plannen maken en geld inzamelen, is het gelukt om het schoolplein op de Sint Maartensschool deze zomer waar te maken.

Een nieuw schoolplein, met veel aandacht voor het belang van bewegen. Een speeltoestel Parkour waar kinderen op uitgedaagd worden om op zijn of haar niveau te bewegen. Maar ook duurzaamheid en groen is meegenomen in het ontwerp, met een mooi natuurpad.

Ook het cultuurhistorische aspect is terug te vinden op het plein, door Romeinse accenten die in het plein zijn verwerkt, zoals een amfitheater en een uitkijktoren. Het sprintlint met de Romeinse cijfers zal als laatste aan het plein worden toegevoegd, zodat er een daily mile gelopen kan worden om de school.

Parkour
Bij de opening kwam Free runspecialist Philip van Ees een demonstratie geven, maar vooral ook uitleg geven over het gebruik van Parkour. Het is van groot belang dat het toestel veilig wordt gebruikt. Een belangrijke tip van Philip is dan ook om alleen te zwaaien aan het toestel als je er ook kunt staan. Dus niet te hoog. Binnenkort krijgen alle groepen op het schoolplein een les van Philip om goed aan de slag te gaan met Parkour.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant