Afbeelding

Bekervoetbal RKAVV, Wilhelmus & Stompwijk'92 op zaterdag

Sport 431 keer gelezen

RKSV Minor-RKAVV 1-0

Opnieuw een close finish in het nadeel van de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci, waarin Robin Steffens zijn 200e duel in RKAVV 1 speelde en waarin Shwendell Cijntje als invaller debuteerde. "Het was hetzelfde liedje als vorige week. We waren beter en hebben veel meer kansen gecreëerd dan Minor. Zij scoren vroeg in de wedstrijd met veel geluk uit een klutssituatie na een corner en wij krijgen de bal er niet in. Dat geluk misten wij. Shwendell viel redelijk in. Robin 200 keer in 1 is natuurlijk een knappe prestatie, maar ook hij kan na een nederlaag niet genieten." Clubvoorzitter Frans van Rossen kon wel enigszins genieten. Niet om het resultaat uiteraard, maar wel om de omgeving waarnaar moest worden afgereisd. "Als jonge jongen ben ik met mijn ouders zeker 10 keer iedere zomer in het Limburgse Nuth op vakantie geweest. Ik kan me nog wel wat kattenkwaad van toen herinneren, maar daar ga ik niet over uitweiden." Zaterdag bekert RKAVV tegen en bij Feyenoord. Ceccucci ziet het niet als een welkome afleiding. "Afleiding? Ik zou niet weten waarom. Feyenoord is een zeer goede zaterdag hoofdklasser, dus we moeten aan de bak en willen winnen."

sv Poortugaal-Forum Sport 3-2

Trainer Bas Steffens op de clubwebsite: "Veel jonge spelers dienen zich aan en waar mogelijk geef ik ze ook kansen. Soms dwingen ze het zelf af." Met Dario van Breukelen, Lorenzo Seymonson (beiden basiselftal), Tom Bijen en Orlando Agues Ribeiro (18!) (beiden reservebank) bracht hij dat tot uiting. De nipte nederlaag in de slotfase vond hij onterecht. "De 1e helft speelden we goed voetbal en kwamen we via een mooie aanval snel op 0-1. Erna kregen we momenten om aanvallen uit te spelen om op 0-2 te komen, maar op een slecht moment even voor rust werd het 1-1. Jordy, Mostava en kort na rust Marc konden niet verder voetballen door blessures. Zij zijn voor ons belangrijke jongens en ze zaten ook goed in de wedstrijd. Kort daarop werd het 2-1. En in korte tijd daarna hadden we veel pech en nog meer blessures. De wedstrijd kantelde, terwijl we er goed in zaten. Echt jammer." Door verrassende uitslagen in de 1e klasse B staat Forum Sport nog steeds 3e met één punt achterstand op Westlandia en SHO. Zaterdag heeft Forum Sport geen wedstrijd en dat komt Steffens eigenlijk wel goed uit. "Alle blessures kunnen we laten behandelen. En de ploeg kan zich in alle rust klaarmaken om volgende week vol te trainen richting Westlandia thuis. Ondanks onze nederlaag hebben we toch nog een reële kans om op 17 november de 1e periode alsnog te bemachtigen."

Stompwijk'92-GDA 3-1

Nick van den Bosch zei het na afloop van de wedstrijd gekscherend. "Het lek is boven! Enrico en Rick waren er niet bij." Met clubtopscorer Enrico Geus op het Barcelonese strand en Rick Luiten (hamstringblessure) met een biertje langs de kant slaagde de staartclub in de 2e klasse C erin de 1e competitieoverwinning te behalen. Tegen het zeer matige GDA, dat geen schim meer van de club uit het verleden is, hield trainer Erik van Manen zijn ploeg strikt aan de bekende tactiek. "Laten wij nu gewoon doen waar we goed in zijn. En dat is vanuit een gesloten organisatie bij balovername toe proberen te slaan. Achteraf zeiden een paar spelers van me dat er best wel ruimte lag om aan te dringen en te voetballen, maar zo'n verandering van speelwijze kan niet iedereen aan." En tegen reserve hoofdklasser Ter Leede 2, dat een week later voor de competitie Forum Sport 2 ontmoet, voor de beker (zaterdag) en in een oefenduel tegen eersteklasser FC Boshuizen in de strijd om de Leidse Voetbal Beker (dinsdag) zal hij zijn ploeg niet anders laten voetballen. "Ik maak me geen illusies, maar het is altijd goed om tegen in dit geval heel hoog voetballende teams te voetballen. Daar leren we weer van."

REMO-Wilhelmus 0-3

Trainer Oscar Laguna Burgos zag zijn ploeg een ontspannen overwinning behalen. Vooral het doelpunt van centrale verdediger Bas de Bree, die vrijwel nooit scoort, vond hij wonderschoon. "Het was inderdaad een eenvoudige overwinning met een mooie goal van Bas. Hij nam de bal met buitenkant rechts op zijn slof, waarna de bal in de verre hoek verdween, wat 0-2 betekende. Onze eerste goal kwam uit een rommelige situatie voort, maar de 0-3 was weer een echte voetbalgoal.. Het enige dat ik mijn ploeg verwijt is dat we niet meer scoorden. Het had zeker 0-6 moeten worden. Maar goed, de overwinning en 3 punten zijn binnen. We staan nog steeds ongeslagen bovenaan met slechts 2 verliespunten." Het bekeravontuur krijgt met een uitwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser Westlandia, poulegenoot van Forum Sport dat een week later Westlandia ontvangt, een nieuwe dimensie voor Laguna Burgos. "Dat kan een mooie pot voetbal worden! Het wordt lastig, maar óók mooie uitdaging!!" Bij Wilhelmus zullen Tomas Ruijgrok, Bas de Bree (beiden vakantie) en Jasper Wartna (geblesseerd) ontbreken. Laguna Burgos: "Dat is wel balen ja, maar er zullen zeker 11 spelers aan de start verschijnen."

RKAVV-Ariston'80 (vrouwen) 2-2

"Het is en blijft helaas ook bij ons hetzelfde liedje. We krijgen veel kansen maar maken ze niet af", zegt trainer Bert van der Kaa, wiens opstellings- en wisselbeleid door zijn ploeg steeds meer wordt bekritiseerd. "Dat hoort er bij als je meer mogelijkheden hebt dan vorig jaar. We moeten met elkaar oppassen dat randzaken niet belangrijker worden dan hoofdzaken." Feit is dat het RKAVV aan scorend vermogen ontbreekt. Mandy Martens en Jessie van Leeuwen kunnen daar wellicht verandering in brengen. Van der Kaa: "Mandy speelde zaterdag in het 2e. Ze is op wereldreis geweest en traint al weer enige tijd. Jessie kan hooguit een kwartier spelen. Maar we missen zaterdag door diverse omstandigheden 7 spelers. Dus dat wordt puzzelen."

De zeer weinig scorende centrale verdediger Bas de Bree (Wilhelmus) scoorde tegen REMO (archieffoto: AW).
Verdediger Merijn Buitenhek (RKAVV Vrouwen) speelde haar directe tegenstander uit de wedstrijd (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant