De winnaars (vakjury) Mylène Sleurink en  Lizzie Texidor (publieksprijs).
De winnaars (vakjury) Mylène Sleurink en Lizzie Texidor (publieksprijs).

Spannende finale vredesposterwedstrijd

Actueel 657 keer gelezen

Voorburg - De spanning was woensdagmiddag 31 oktober goed voelbaar in de bibliotheek in Voorburg. Die middag werden de winnaars bekend gemaakt van de Lions International Vredesposterwedstrijd.

Uit alle prachtige Vredesposters moest de jury de mooiste kiezen. Wethouder Juliette Bouw: "We hebben als jury gekeken naar originaliteit en naar uitbeelding van het thema van dit jaar 'Aardig zijn helpt'. Dat is bij veel posters gelukt, maar we vonden unaniem dat er één Vredesposter was, waarbij dat wel heel duidelijk was. Daarom is deze winnaar geworden van de Vakjuryprijs van de Lions Vredesposterwedstrijd. Het is de Vredesposter van Mylène Sleurink van de Professor Casimirschool. Er is ook nog een winnaar van de Publieksprijs. De afgelopen weken hebben de bezoekers van de bibliotheek in Voorburg gestemd op hun favoriete poster. Er zijn maar liefst 260 geldige stemmen uitgebracht. De meeste gingen naar de Vredesposter van Lizzie Texidor van De Lusthofschool." De twee winnaars namen hun prijs in ontvangst, een prachtige tekendoos.

In Leidschendam-Voorburg organiseren Lionsclub Voorburg en Lionsclub Voorburg Prinses Marianne de Lions Clubs International Peace Poster Contest, de Vredesposterwedstrijd. Zo'n 500.000 scholieren wereldwijd tekenen een Vredesposter en beelden daarmee hun kijk op vrede uit. In Leidschendam-Voorburg begonnen de scholieren in de groepen 7 en 8 van De Vijverhof, De Driemaster, de Professor Casimirschool en De Lusthofschool direct na de zomervakantie aan hun Vredesposter. Wekenlang werd er in de tekenles hard gewerkt aan de poster en werd in de klas ook gesproken over vrede.

De twee winnende Vredesposters dingen nu mee in de landelijke wedstrijd. De winnaar daarvan doet vervolgens mee met de grote, wereldwijde finale: Peace Poster Contest Winners of de World. De wereldwinnaar ontvangt een cheque van 5.000 dollar en mag met twee begeleiders afreizen naar New York voor onder meer een rondleiding door het VN-gebouw.

De winnaars feliciteren elkaar (foto's: Marianne Knijnenburg).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant