Afbeelding

Succesvolle start van Vitality Club Leidschendam

Actueel 484 keer gelezen

Leidschendam - Sinds een maand heeft Leidschendam een Vitality Club, waarbij 50-plussers iedere werkdag van 09:00 tot 10:00 uur samen buiten kunnen bewegen.

De eerste enthousiaste deelnemers van deze vrijblijvende beweeggroep hebben na twee weken al ervaren dat dagelijks buiten bewegen haar vruchten afwerpt. 'Meer energie en positief de dag starten doet een mens goed' laat een van de deelneemsters weten 'en na afloop gezellig een kop koffie bij wijkcentrum de Plint.'

De beweegclub is opgezet door de Leyden Academy, een kennisinstituut dat de kwaliteit van leven op hogere leeftijd probeert te verbeteren. Voor 50-plussers is voldoende beweging erg belangrijk gezien het risico op leeftijd gerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes en gewrichtsklachten. Het doel van de Vitality Clubs is om elkaar te motiveren om gezamenlijk beweging in de dagelijkse routine te integreren en zo gezonder en gelukkiger oud te worden.

De Vitality Club Leidschendam heeft ruimte voor nog veel meer deelnemers. Meedoen is gratis, geheel vrijblijvend en aanmelden is niet nodig. Er wordt om 9:00 uur verzameld bij wijkcentrum de Plint aan de Prins Frederiklaan 7. Vanuit daar lopen de deelnemers naar het verharde sportveldje in het Prinsenhof Park. De oefeningen zijn matig intensief en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant