Sven van Noppen (Wilhelmus) debuteerde tegen Westlandia (foto: AW).
Sven van Noppen (Wilhelmus) debuteerde tegen Westlandia (foto: AW).

Bekervoetbal op zaterdag brengt geen overwinningen

Sport 394 keer gelezen


SC Feyenoord-RKAVV 3-0

Junior Obiku, zoon van Feyenoords legendarische cultspits Mike Obiku, kopte halverwege de eerste helft het eerste doelpunt binnen. Trainer Maurizio Ceccucci op sportclubfeyenoord.com vooraf: "De competitie is veel belangrijker; de beker slechts bijzaak. SC Feyenoord staat er beter voor. Het elftal is dynamisch en in balans. Ik heb ze, toen de bekerloting nog niet bekend was, overigens al tweemaal zien spelen. Ik denk dat ze hoog in de hoofdklasse gaan eindigen."

Stompwijk'92-Ter Leede 2 0-4

Trainer Erik van Manen kondigde vorige week aan te zullen vertrekken aan het einde van het seizoen. "Ik denk dat velen erdoor verrast werden, maar het is eigenlijk heel simpel. De club kent weinig verloop en de spelersgroep is klein. Met de staf hebben het maximale uit deze groep gehaald. Ons handhaven in de 2e klasse zou opnieuw een goede prestatie zijn. Dat is ook zeker haalbaar." Van Manen ziet zeker perspectief in de club. "De banden met de jeugd zijn aangetrokken. Op termijn komen toch zeker 5 of 6 spelers door naar de selectie. Ik denk dat een andere trainer met de huidige staf een modus zal weten te vinden om deze groep in te passen om de club verder te helpen." Van Manen heeft niet getwijfeld. "Ik was er voor mezelf al snel uit dat ik verder moest. Langer wachten het te zeggen heeft geen zin. De club staat er momenteel goed op. Het is een mooi moment om op de markt te komen. Zelf heb ik nu ook wat langer de tijd om op zoek te gaan naar een andere club. Voor club en mijzelf is dit een goede uitgangspositie. Liever nu 90% teleurgestelde gezichten dan dat je een jaar te lang met elkaar doorgaat."

Ter Leede 2 was een maat te groot. "Van onze kant een zeer matige wedstrijd tegen een jong en talentvol team. Een tegenstander die niet beter was dan de gemiddelde tegenstander in onze competitie, dus voor Stompwijk'92 een matig resultaat. De echte wil om er voor te gaan ontbrak. Voor rust werd niet gescoord. Direct erna rust kreeg Nick Ammerlaan een grote kans, die er niet in gaat. In de aansluitende tegenaanval deed Ter Leede dat wel. Daarna was het voor ons over en konden de Sassenheimers makkelijk uitlopen. Het bekeravontuur is nu voorbij. Vanaf nu is alles gericht op handhaving in de 2e klasse."

Westlandia (za.)-Wilhelmus 1-1

Trainer Oscar Laguna Burgos hield ambivalente gevoelens aan de uitschakeling na strafschoppen over. "De teleurstelling is het grootst. We hadden hier als derdeklasser van de nummer 2 in 1B moeten winnen. Voor de goal maakten we de verkeerde keuzes. Trots ben ik uiteraard ook! Vergis je niet in mijn ploeg. Alle oefen-, beker- en competitiewedstrijden dit seizoen bij elkaar hebben we alleen van RKAVV verloren."

Barendrecht 2-RKAVV (vr.) 2-1

Trainer Bert van der Kaa stapte vorige week per direct op en nam die dinsdagavond afscheid van de spelersgroep. Zijn assistent-trainer Sam Moonen stopte ook. Van der Kaa: "Er was geen click meer, waardoor ik geen plezier meer aan het trainen en coachen beleefde. Dan wordt 3x per week vanuit mijn woonplaats Gouda komen een opgave. Ik had voor mezelf al besloten na dit seizoen het trainerschap te beëindigen. Alleen voor keeperstraining bij een jeugdafdeling van een club ben ik wellicht nog te porren. Ik ga nu nog meer genieten van het opa zijn en naar het voetballen van mijn zoon en dochter kijken." Zijn komst begin vorig seizoen was veelbelovend. "Ik heb het ook echt naar mijn zin gehad bij RKAVV. Met een kleine spelersgroep van 12 spelers eindigden we op 2 punten van de nummer 2 in de 2e klasse en wonnen we het Haaglanden Voetbal Toernooi. Dit seizoen werd de spelersgroep groter en wilde ik voor promotie gaan spelen. Jammer genoeg werden randzaken hoofdzaken en heb ik besloten te stoppen. Dat is beter voor iedereen."

Oud-speler Nikita van de Wijngaard, die onlangs aan de kruisbanden in haar rechterknie werd geopereerd, neemt voorlopig de honneurs waar. "Ik vind het jammer dat Bert en Sam gestopt zijn. Met Claudia van der Hulst en Jessie van Leeuwen vang ik het voorlopig op. Omdat ik nog geen training kan geven doet Jessie dit. Jessie is trainer van de MO15-1 dat 3e staat in de hoofdklasse, dus daar hebben we een goeie aan. Op zaterdag zal ik er bij zijn voor de coaching. Zodra ik weer kan neem ik de trainingen waar tot dat er een nieuwe trainer is." Veel basiskrachten ontbraken zaterdag. Romy van der Helm bleek tegen Ariston haar enkel te hebben gebroken en zit de komende weken in het gips. Lotte Barmentloo, Linda Kemperman, Sylvia van Leeuwen en Jenske Kroes waren een weekend weg. Claudia van der Hulst (knieklachten), Michelle Hersmis (verstandskiezen getrokken) en Jessie van Leeuwen (revalidatie knieblessure) begonnen op de bank. Mandy Martens was na lange tijd weer terug in het eerste elftal en Marleen Vogel kwam over uit het 2e elftal.

"De competitiewedstrijd was rommelig en chaotisch. Wat de hele week aan de hand was zag je terug in het veld", zegt Van de Wijngaard. "We hadden meiden in het veld die nog niet zoveel met elkaar hadden gespeeld en meiden op posities waar ze niet graag spelen omdat het niet anders kon. Het was allemaal erg onwennig. Sporadisch kwam ons voetbal naar voren en kregen we kansjes. Diep in blessuretijd kopte Jessie ons naar 2-1, maar dat was helaas te laat om nog gelijk te komen of te winnen van de nummer laatst. We moeten blijven knokken voor elkaar. SC Monster is met alle respect een betere tegenstander. Met onze goede manier van voetballen en iedereen weer terug gaan we er 100% voor!"

SEV-Docos (oefenduel) 1-6

"Ik had liever tegen een derdeklasser geoefend, maar DWO belde de afspraak vorige week af", zegt trainer Denis Luhulima, die in het DoCos van trainer Ron de Roode (ex-Stompwijk'92) een goede tweedeklasser trof. "Ik ben blij dat we wedstrijdritme hebben kunnen houden. DoCos was duidelijk een maat te groot." Na nummer laatst DVC zaterdag verwacht Luhulima nog een aantal pittige potten voetbal. "Tot aan de winterstop krijgen we nog wedstrijden tegen de top 5 in 4C; TOGB uit, Laakkwartier thuis, Ariston'80 uit en Oliveo thuis. Oefenduels spelen is daarom nuttiger dan trainen." Doelpunt: Blommestijn (strafschop; 1-6).

Nikita v.d. Wijngaard coacht RKAVV Vrouwen 1 voorlopig vanuit rolstoel (archieffoto: AW).
Justin Wühl (SEV) maakte tegen SV Loosduinen en DoCos (op foto) verdienstelijke speelminuten (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant