Maurits Remmen (r.) wist de finale met 10-7 te winnen van Nick Morlang (foto: pr).
Maurits Remmen (r.) wist de finale met 10-7 te winnen van Nick Morlang (foto: pr).

Maurits Remmen wint Internationales Degen Pokal Turnier

Sport 349 keer gelezen

Voorburg - Na zijn eerste plaats op het Lajos-csire-gedächtinsturnier 2 weken geleden heeft Voorburger Maurits Remmen van schermvereniging Kardolus wederom beslag op het goud weten te leggen.

Dit kwalificatietoernooi voor de Duitsers begon afgelopen zondag voor de 13 en 14 jarigen in een veld van 22 schermers met drie Nederlandse deelnemers. Er werd gestart in drie poules waarbij Maurits zijn 5 partijen in de poule wist te winnen. De beste 16 schermers uit de voorrondes starten in de zogenaamde eliminatierondes waarbij er tot 10 punten werd geschermd. De afvallers in de tweede eliminatieronde kunnen nog een partij tegen elkaar schermen om uit te maken wie definitief bij de laatste acht schermers overblijft.

Maurits wint zijn eerste eliminatie met 10-5 van Leandro Bigga. Zijn daaropvolgende is Maurits niet wakker en verliest met 10-8 van Julian Knabenreich. In de voorrondes had Maurits nog gewonnen van deze tegenstander. Maurits kon zich vervolgens met de 8 afvallers nog terugvechten in het toernooi door met 10-0 van Tim Bingener te winnen.

Aangekomen bij de definitieve laatste 8 schermers mocht Maurits wederom aantreden tegen Julian Knabenreich en wist deze partij met 10-1 te winnen. In de halve finale won Maurits vervolgens zijn partij met 10-7 van Rafael Schumacher. De finale wist Maurits wederom met 10-7 te winnen van Nick Morlang.

Komend weekend staat er wederom een toernooi voor Maurits in Wuppertal op de agenda.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant