Afbeelding

Smalfilm inleverdag bij Ringfoto Focus

Algemeen 210 keer gelezen

Voorburg - Op zaterdag 17 november organiseert Ringfoto Focus, de fotozaak aan het Kon. Julianaplein in Voorburg, weer een speciale inleverdag voor klassieke Super 8 en Dubbel 8 smalfilmpjes. Dit oude filmmateriaal kan worden gedigitaliseerd en worden overgezet op DVD schijfjes of USB-sticks.

"Er blijkt keer op keer –de inleverdag is al een aantal malen zeer succesvol georganiseerd- dat er nog steeds enorm veel oude opnamen bij de mensen in de kast of op zolder liggen", aldus Rob ter Ellen, eigenaar van het bedrijf. "En dat is zonde, want ongemerkt gaan dierbare herinneringen verloren".

Niets is leuker, dan je kinderen of kleinkinderen te kunnen laten zien hoe het er in vroeger dagen aan toe ging. De trouwfilm van opa en oma, de 18e verjaardag van je moeder (met de sigaretten op tafel!) en die onvergetelijke vakantie in de zestiger of zeventiger jaren. Al dit waardevolle filmmateriaal kan nu in een verrassend goede kwaliteit worden gedigitaliseerd en opnieuw worden bekeken.

Tijdens de inleverdag op 17 november wordt tussen 10.00 en 16.00 uur gedemonstreerd hoe het scannen van oude films in zijn werk gaat en wordt duidelijk hoe goed de kwaliteit is. Als het de bedoeling is om de films met de DVD speler te kunnen afspelen op TV, is een kopie op DVD voldoende. Als de beelden nog bewerkt of online gedeeld moeten kunnen worden  is een USB-stick of harddisk de beste keuze.

Niet alleen oude smalfilmpjes, maar ook videobanden, dia's en negatieven kunnen worden gescand. Op de inleverdag gelden uiteraard speciale aanbiedingen, zoals 10% korting op alle smalfilmkopie-opdrachten en voor 10 euro per videoband wordt alles op DVD gezet. Bovendien wordt onder alle ingeleverde opdrachten een hypermoderne actioncamera verloot.

Ga met het oog op de komende feestdagen dus direct op zoek naar die oude filmpjes en lever ze in op 10 november. Laat die oude beelden niet verloren gaan en bovendien is niets leuker dan het delen van mooie momenten met vrienden en familie!

Ringfoto Focus; Kon. Julianaplein 10 2274 JD Voorburg,  tel. 070-3863519 Cameracompleet.nl

Uit de krant