Sport en spel met Sport en Welzijn (SenW) in de wijk (foto: Rolf van Koppen).
Sport en spel met Sport en Welzijn (SenW) in de wijk (foto: Rolf van Koppen). Foto: RolfvanKoppen

Buurtcadeau Oranje Fonds voor Sport en Welzijn

Actueel 236 keer gelezen

Leidschendam - Het Oranje Fonds verblijdt Stichting Sport en Welzijn met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van €3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

In Leidschendam-Voorburg zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "Het buurtcadeau willen wij graag investeren in hardware en software sportmateriaal. We richten ons hierbij niet op 1 sport maar willen graag een constructie aanschaffen waarmee je kan korfballen, voetballen, basketballen, tennissen, volleyballen en badmintonnen. Door het sportaanbod zo breed mogelijk te maken, bereiken we een grotere groep kinderen uit de wijk Heuvel. Deze wijk bestaat uit veel inwoners met een laag inkomen waardoor kinderen niet altijd de aansluiting richting een vereniging kunnen maken. Op deze wijze maken kinderen kennis met verschillende sporten. Dit helpt hun om structureel en onder begeleiding buiten te spelen," aldus Tim Opmeer van Stichting Sport en Welzijn.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving.

Het Oranje Fonds Buurtcadeau wordt feestelijk aan de Stichting Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg uitgereikt op woensdag 21 november om 15:00 in Het Veur Theater aan de Damlaan 44 te Leidschendam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant