Anton van Leeuwen van Antons Superservice rijdt vanaf 22 november in zijn nieuwe rijdende winkel door de gemeente (Foto: Inge Koot).
Anton van Leeuwen van Antons Superservice rijdt vanaf 22 november in zijn nieuwe rijdende winkel door de gemeente (Foto: Inge Koot).

Antons Superservice heeft nieuwe rijdende winkel

Actueel 2.648 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Anton van Leeuwen van Antons Superservice rijdt vanaf donderdag 22 november niet meer in de SRV-achtige wagen door de gemeente maar in een opvallende rijdende winkel met een moderne uitstraling. "Met deze nieuwe look hoop ik ook een nieuwe klantengroep geïnteresseerd te krijgen voor mijn speciale service en heerlijke verse producten."


 "Ik zag dat deze wagen te koop stond. Op dat moment stond ik zelf op het punt om een beslissing te nemen over mijn toekomst. Wil ik nog doorgaan dan gaat dat niet lukken met mijn huidige wagen. De leverancier van deze wagen bestaat niet meer dus onderdelen zoals nieuwe banden zijn niet meer te krijgen. Ik moest dus iets doen. Of helemaal stoppen maar daarvoor vind ik het werk eigenblijk nog veel te leuk. De eigenaar van deze nieuwe wagen kende ik en hij gunde mij de wagen. Ik kon hem dus kopen voor een hele aantrekkelijke prijs. De wagen is niet nieuw maar wel 5 jaar geleden helemaal gerenoveerd. Hij ziet er toch top uit?", zegt Anton enthousiast. 


Anton geniet ervan om dagelijks bij de mensen aan huis heerlijke verse producten te leveren. Een praatje maken, de boodschappen tot aan de deur brengen of zelfs naar binnen, telefonisch je bestelling doorgeven. Het kan allemaal bij Antons Superservice. Veel ouderen maken gebruik van zijn service, de verse producten en het complete aanbod waarmee hij langs de woningen, zorginstellingen en bedrijven rijdt. 


Anton is kind van de van Leeuwen familie uit Leidschendam-Voorburg. Zijn opa bezorgde melk met paard en wagen. Ook zijn vader heeft nog met paard en wagen bezorgd. Zijn broers zijn allemaal met een rijdende winkel gestart. Anton had zijn eerste rijdende winkel al op 17-jarige leeftijd. "Ik vond het prachtig. Eerst was ik nog in dienst bij mijn vader maar toen ik 21 jaar was ben zelfstandig verder gegaan." Zijn broers hebben ook hun vleugels uitgeslagen. Broer Klaas heeft zijn bedrijf ontwikkeld tot Van Leeuwen Catering, een cateraar van formaat met circa 200 mensen in dienst. Broer Leo is de eigenaar van Kaashuis van Leeuwen. "De kaas koop ik bij hem in. Brood komt van bakkerij de Groot, groente en fruit wordt vier keer per week vers geleverd. Vleeswaren snij ik zelf, dus vers van het mes."


Anton past zijn assortiment aan, aan de wensen van zijn klanten. Zo rijdt hij 's morgens door bedrijventerreinen waar zijn klanten hem opwachten voor een broodje bal of een broodje saté.  Bij zorginstellingen kijken de ouderen naar hem uit voor de dagelijkse boodschappen. "Ik kom altijd precies op dezelfde tijd. Ik hoef eigenlijk niet eens met de bel te rinkelen. Mijn klanten weten exact hoe laat ik er ben." 


Anton vervult ook een sociale functie. "Ik heb een vaste klantenkring die ik allemaal goed ken. Als ik een bepaalde klant niet in de winkel zie dan bel ik altijd even aan. Je weet maar nooit of er iets aan de hand is." Deze contacten en de dankbaarheid en het enthousiasme van zijn klanten geven Anton de energie om nog jaren door te gaan met zijn rijdende winkel. Met zijn nieuwe wagen zal hij nog vele jaren te zien zijn in het straatbeeld van Leidschendam-Voorburg. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant