Afbeelding

CDA en D66 pleiten voor duurzaamheidsmakelaar

Actueel 214 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het kan best ingewikkeld zijn voor woningbezitters en bedrijven om goede keuzes te maken in het verduurzamen van hun woning. CDA en D66 willen hen daarbij op weg helpen met een duurzaamheidsmakelaar.  Ze willen wel maar weten niet altijd wat de beste keuze is voor een goede prijs. 

Het voorstel voor samenwerking met een onafhankelijke duurzaamheidsmakelaar is ingediend door het CDA en D66 en werd breed gesteund door de gemeenteraad. CDA-raadslid Gijs Dupont: "Uit eigen ervaring weet ik dat het duurzaam maken van de woning best ingewikkeld is. Hoe werken zonnepanelen en een warmtepomp? Wat levert het op? En wie kan me adviseren over de technische aspecten? Een onafhankelijke duurzaamheidsmakelaar kan inwoners en bedrijven op weg helpen, zeker nu de gemeente een fonds voor duurzame investeringen start in 2019."

D66-raadslid Charlotte Bos: "Ook kan deze op basis van de gemeentelijke warmtescan1 en bekende energielabels aan woningbezitters en bedrijven adviseren over isolerende maatregelen en andere duurzaamheidsmaatregelen. Daarnaast moet de onafhankelijke duurzaamheidsmakelaar initiatieven ontplooien om collectieve aanbesteding en/of bezit van duurzaamheidsmaatregelen voor woningeigenaren en bedrijven te stimuleren. Inwoners en bedrijven kunnen immers een lagere prijs bedingen als de werkzaamheden collectief (bij voorbeeld per wijk, per straat of met de buren) worden aanbesteed. D66 ziet deze motie als een eerste stap bij het omvormen van de rol van de gemeente in de energietransitie van voorwaardenscheppend naar een actief, stimulerend en regisserend."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant