Afbeelding

Presentatie over ongelijkvloerse kruisingen

Actueel 876 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Rijkswaterstaat stelt ongelijkvloerse kruisingen voor op de N14 ter hoogte van de Prins Bernhardlaan en de Van Steelaan. Dinsdag 27 november om 19.00 uur vindt hierover een presentatie plaats in Brak / 't Swaentje. Later op de avond debatteert de gemeenteraad over dit onderwerp.

Al jaren wordt er nagedacht over de mogelijkheden voor ongelijkvloersekruisingen op de N14. Zeker met de komst van the Mall of The Netherlands verwachten Rijkswaterstaat en de gemeente dat er nog vaker files zullen voorkomen op deze weg. De ongelijkvloerse kruisingen moeten zorgen voor een vlotte verkeersafwikkeling op de N14 én de rest van het wegennet;

Door ongelijkvloerse kruisingen kan het verkeer vanaf de N14 in alle richtingen naar Voorburg én Leidschendam blijven rijden. Alleen omgekeerd, richting N14 moet in bepaalde gevallen worden omgereden om gebruik te maken van de keerlussen of rotondes. In de variant waar de voorkeur naar uitgaat bij Rijkswaterstaat wordt omrijden zoveel mogelijk beperkt. Daarmee wordt vooral in Essensteijn, maar ook in de woonwijken rondom de Mall extra verkeershinder voorkomen. De hulpdiensten blijven zo goed mogelijk bereikbaar. Het Politiebureau behoudt de toegang aan de IJsvogellaan. De parkeerterreinen van de Mall of The Netherlands krijgen een aparte toegang vanaf de N14 en Heuvelweg. Deze voordelen wegen op tegen het nadeel dat de keerlussen of rotondes extra ruimte in beslag nemen ten opzichte van het bestaande wegprofiel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant