Uitreiking 'Bronzen Kantine' aan Catch (foto: pr SenW).
Uitreiking 'Bronzen Kantine' aan Catch (foto: pr SenW).

Catch ontvangt 'Bronzen Kantine'

Sport 211 keer gelezen

Voorburg - Sport en Welzijn (SenW) organiseerde vorige week woensdag het Sportnetwerkcafé bij Cartouche in Voorburg. Tijdens de netwerkbijeenkomst voor sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg ontving honk- en softbalvereniging Catch een bronzen oorkonde voor hun Gezonde Sportkantine.

Een kleine 40 aanwezigen van 14 sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg verzamelden zich in het clubhuis. Het doel van de avond was om met elkaar vooruit te kijken en te brainstormen over de uitdagingen voor de toekomst binnen de verschillende verenigingen. De avond ging van start met presentaties van Rookvrije Generatie, Team Fit, Platform Gehandicapten L-V, BC Orbiton, de gemeente Leidschendam-Voorburg en SenW.

De inspanningen van honk- en softbalvereniging Catch afgelopen jaar werden beloond met de uitreiking van de zogenaamde 'Bronzen Kantine'. Met deze prijs worden verenigingen gestimuleerd om naast ongezonde versnaperingen ook gezonde versnaperingen aan te bieden. Daarnaast gaf Christiaan Both van Team:Fit en Rookvrije Generatie een inkijkje in de ontwikkelingen op het gebied van de Gezonde Sportkantine en Rookvrije Sport.

Rookvrije Generatie is een samenwerking tussen KWF en de Hartstichting. Both: "Zien roken, doet roken. Het geven van het goede voorbeeld is daarom super belangrijk. Begin 2017 waren er 60 rookvrije verenigingen, inmiddels ligt dat aantal boven de 600!"

Sportakkoord
Wethouder Nadine Stemerdink ging in op het Nationaal Sportakkoord dat eind juni 2018 is ondertekend. Zij nodigde alle aanwezigen uit om gezamenlijk tot een sportakkoord op lokaal niveau te komen waarbij toegankelijkheid voor iedereen voorop staat. De speerpunten van het sportakkoord zijn duurzaamheid, aangepast sporten en jongeren op gezond gewicht (JOGG). Nadine Stemerdink: "Ik ben erg trots op het sportklimaat in onze gemeente. Hier leeft de ambitie om dé sportgemeente van Nederland te worden!" Na de presentaties werd in kleine groepen deelgenomen aan enkele sessies Creatief Denken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant