Wethouder Rouwendal deelde persoonlijk aan een aantal vrijwilligers een smakelijke decembergroet uit.
Wethouder Rouwendal deelde persoonlijk aan een aantal vrijwilligers een smakelijke decembergroet uit.

Vrijwilligers ontvangen decembergroet

Actueel 306 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op de dag van de vrijwilliger, 7 december, was wethouder Rouwendal even medewerker bij de bakker en deelde hij persoonlijk aan een aantal vrijwilligers een smakelijke decembergroet uit.

Het viel de heer Rouwendal op, dat vrijwilligers zich vaak op meerdere vlakken vrijwillig inzetten. Voor ieder had hij een woord van waardering. "Het gemeentebestuur van Leidschendam Voorburg wil vrijwilligers bedanken voor hun enorme en onmisbare inzet en doet dat, net als vorig jaar, met de decembergroet: een heerlijke kerstkrans van bakker Van Maanen", aldus Rouwendal. Verenigingen en sportclubs draaien op vrijwilligers. Maar ook mensen die alleen zijn, kwetsbare mensen, jong en oud, worden dag in dag uit bijgestaan door vrijwilligers. Dieren, bijzondere collecties, gebouwen… zonder vrijwilligerswerk zou de samenleving er heel anders uit zien.

In onze gemeente zijn er ca 300 vrijwilligersorganisaties en 20.000 vrijwilligers actief. Zij worden ondersteund door Het Vrijwilligerspunt Dit Vrijwilligerspunt is er voor iedereen in Leidschendam-Voorburg die met vrijwillige inzet te maken heeft. Men kan terecht voor advies, kennis, de vacaturebank, themabijeenkomsten en projecten voor specifieke doelgroepen. Het Vrijwilligerspunt is onderdeel van Welzijn Oud en Jong (WOeJ).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant