Het Voorburgse duo Sergey Arseniev op viool en Jobine Siekman op cello (foto: Jan Hordijk).
Het Voorburgse duo Sergey Arseniev op viool en Jobine Siekman op cello (foto: Jan Hordijk). jan hordijk

Duoconcert door Voorburgse musici in Franse Kerk

Actueel 737 keer gelezen

Voorburg - Het Voorburgse duo Sergey Arseniev (viool) en Jobine Siekman (cello) geeft op 22 december om 19.30 uur een concert in De Franse Kerk aan de Franse Kerkstraat 24 in Voorburg. De toegang is gratis. 

De twee musici zullen samen een afwisselend programma verzorgen van muziek van Nederlandse componisten zoals Hendrik Andriessen, Julius Röntgen en Paul Hermann. Sergey en Jobine willen deze minder bekende werken graag in het zonnetje zetten en zullen de stukken ook toelichten. Na afloop kan het publiek een vrijwillige bijdrage te geven zodat dit duo in de toekomst meer concerten in Voorburg kan organiseren.

Sergey Arseniev is violist en speelt in het Nederlands Kamerorkest, een van de Nederlandse toporkesten. Hij woont al 10 jaar in Voorburg en gaf vorig jaar een concert in de Grote Kerk in Voorburg. Zijn stiefdochter Jobine Siekman speelt cello en studeert op dit moment aan de Royal College of Music in Londen. Zij heeft op Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust in Voorburg gezeten en op de School voor Jong Talent in Den Haag.

Samen hopen zij met deze prachtige muziek veel mensen uit hun woonplaats te bereiken. Het programma voor de avond luidt: Hendrik Andriessen, 3 Inventionen; Julius Röntgen, Sonate voor viool en cello; en Paul Hermann, Grand Duo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant