Afbeelding

Emma uit Voorburg wint reis naar Harry Potter

Actueel 404 keer gelezen

Voorburg - Emma uit Voorburg heeft een reis voor twee personen gewonnen naar de Harry Potter Experience in Engeland.

Iedereen die in september en oktober een filmpje opnam in de Kinderboekenambassade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag (bij Koninklijke Bibliotheek) maakte kans op een prijs: De jury, Kinderboekenambassadeurs Monique & Hans Hagen, was onder de indruk van de filmpjes. Ze kregen gelijk zin om veel van de genoemde boeken te gaan lezen.

De eerste prijs is dus voor Emma. Met haar zachte, bezwerende stem nam ze de jury mee naar de geheimzinnige wereld van Harry Potter. Als enige kwam ze op het idee om muziek te gebruiken. "Emma heeft de jury met haar beeldschone boekenfilmpje betoverd", aldus de jury zelf. Er zijn ook 15 andere filmpjes bekroond. Onder meer die van Espen, die in zijn filmpje Harry Potter en de steen der wijzen tevoorschijn tovert, en in het filmpje van Macey, die zich herkent in Matilda, uit het boek van Roald Dahl. Naomi vertelt over Schaduw van de leeuw van Linda Dielemans. Een spannend boek over een krijger die later dromer wordt.

Op de site van de Kinderboekenambassade kun je alle filmpjes bekijken. Daar staan ook filmpjes van schrijvers en illustratoren als Anna Woltz, Mirjam Oldenhave, Philip Hopman en Jacques Vriens. Zij vertellen wat hun lievelingsboek is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant