'Levende' kerstboom op het schoolplein van basisschool Essesteijn (foto: Michel Groen).
'Levende' kerstboom op het schoolplein van basisschool Essesteijn (foto: Michel Groen).

Foute Kersttruiendag bij basisschool Essesteijn

Actueel 1.220 keer gelezen

Voorburg - De landelijke Foute Kersttruiendag, georganiseerd door Save the Children, werd vanmorgen afgetrapt op basisschool Essesteijn in Voorburg. Met deze actie kunnen mensen, terwijl zij een 'foute' kersttrui dragen, op allerlei manieren geld inzamelen voor het goede doel. 

Toen alle kinderen vrijdagochtend op school waren, werd een levende kerstboom gevormd door de ruim 500 kinderen en leerkrachten. Van dit tafereel maakte fotograaf Michel Groen (https://www.michelgroen.nl/) een foto met een drone. Zoveel mogelijk kinderen droegen een 'foute kersttrui' en een kerstmuts en namen een lampje mee zodat de kerstboom ook echt licht gaf. Eric Bouman, ambassadeur van Save the Children, 'ontstak' de boom. 

Kerstmarkt
Om zoveel mogelijk geld op te halen, werd er door groep 8B een mini kerstmarkt georganiseerd. Groep 3C maakte en verkocht kerststukjes en er waren ook individuele leerlingen die geld inzamelden door bijvoorbeeld kerstknutsels te maken en in de wijk te verkopen. Het bijeengebrachte geld is bestemd voor kinderen in nood. Want ook met kerst hoort niemand alleen te zijn, met een hongerige maag naar bed te gaan of het koud te hebben. Bijdragen worden gebruikt om alleenstaande kinderen te herenigen met hun ouders, voedsel uit te delen en voor warme kleding, schoenen of dekens.
 

De kinderen buiten op het schoolplein. Eventuele foute kersttruien wellicht onder de jas (foto: Nico van der Ven).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant