Mike de Graaf (Forum Sport) kopt tevergeefs op doel; eerder scoorde hij 1-0 (foto: AW).
Mike de Graaf (Forum Sport) kopt tevergeefs op doel; eerder scoorde hij 1-0 (foto: AW).

Veel afgelastingen en irritatie in voorlaatste voetbalweekend

Sport 312 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Full Speed-Wilhelmus, Stompwijk'92-HVV en SV Meerssen-RKAVV werden afgelast. De drie duels worden eind februari 2019 ingehaald. RKAVV Vrouwen 1 speelde vorig weekend al haar laatste wedstrijd van 2018.

Zondagochtend 9:00 uur vertrok een touringcar met spelers, staf, bestuursdelegatie en supporters van RKAVV naar Zuid-Limburg voor het competitietreffen met SV Meerssen. Getuige zijn Twitterbericht die ochtend was hoofdtrainer Maurizio Ceccucci goed geluimd. "We zijn in Limburg, waar de zon schijnt! Nu onze gebruikelijke tussenstop bij Van Der Valk Stein-Urmond, voordat we doorkarren naar Meerssen."

Een paar uur later was een tweet van hem van geheel andere aard. "Lekker 6 uur in de bus voor Jan ... ." Zaterdag en zondagochtend was tussen SV Meerssen en RKAVV meerdere keren contact geweest over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd. De Limburgers meldden steeds dat hun hoofdveld en eventueel het kunstgrasbijveld speelklaar waren. Bij aankomst in Meerssen bleek dat niet het geval te zijn. De scheidsrechter van dienst kon niet anders beslissen dan de wedstrijd niet door te laten gaan.

Dit uiteraard tot ergernis van trainer Maurizio Ceccucci "We hebben de hele week op natuurgras in plaats van ons eigen kunstgras getraind. De club maakt reiskosten en kosten om nog wat te kunnen eten en drinken onderweg. En dan krijg je dit!" Ook teammanager Rob van Pruijssen was 'not amused' en kon zich vinden in het besluit van de KNVB om de wedstrijd niet meteen komend weekend in te laten halen.

"Na de irritatie van zondag denk ik dat RKAVV die gasten had plat gewalst. 'Over de hekken schoppen' vind ik niet een goede formulering en is ook geen goed idee want daar krijg je een kaart voor. En dan bedoel ik niet 'Kerstkaart'. Dat over de hekken schoppen mocht alleen in mijn tijd als voetballer, lang geleden, maar zo'n voetballer was ik niet." Hij haalt er een actuele discussie over weekendvoetbal onder Randstedelijke hoofdklassers bij. "Voor mij is onze bustocht van 444 kilometer weer een reden om de vermenging van het zaterdag en zondag hoofdklassevoetbal heel snel te introduceren."

Forum Sport-SHO 1-1

Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Gijs Hebing. Hij maakte hands om de 1-1 te voorkomen. De toegekende strafschop werd benut. Trainer Bas Steffens: "We waren tot de strafschop beter dan de medekoploper in 1B. We speelden de 1e helft in een 1-4-3-2 opstelling uit, maar zijn na rust 1-4-4-1 gaan spelen met diepgang op de flanken. Dat voerde mijn ploeg tactisch prima uit. Dat het 10 tegen 11 was merkte je soms niet."

Een van de assistent-scheidsrechters van het neutrale arbitrale trio was voormalig Midvliet Magazine Sport samensteller en presentator Stef van Soest. Het lokale radioprogramma nam tot 2001 op de maandag- en vrijdagavond met name het voetbalweekend met de luisteraars door. Van Soest vlagde voor rust aan de kant van Forum Sport. Volgens een aantal thuissupporters had Hebing achter de doellijn hands had gemaakt. "Als de nummer 2 slim was geweest had hij de bal voor een doelpunt laten lopen. Hij stond zelfs nog voor de doellijn. Ik had dus geen enkele reden om de scheidsrechter met een vlagsignaal naar me toe te krijgen om zijn beslissing te herzien."

De huidige assistent-trainer Dennis den Turk wordt volgend seizoen hoofdtrainer. De Amsterdamse Leidschenvener Den Turk (49) begon met voetballen bij het niet meer (als voetbalclub) bestaande OVVO in de Watergraafsmeer. Na periodes bij Ajax, AZ (294 wedstrijden!), De Graafschap en ADO Den Haag stopte Den Turk in 2005 bij Quick Boys in Katwijk. Na jeugdtrainerschappen bij AZ, ADO Den Haag (beiden JO19) en het Chinese Dalian Yifang Aerbin werd hij tweeënhalf seizoen geleden de assistent van hoofdtrainer Bas Steffens werd gevraagd.

"Men ging er hier een beetje vanuit dat ik met Bas mee zou gaan naar HBS, maar dat is tussen ons nooit aan de orde geweest. Toen ik van Bas hoorde dat hij naar HBS zou gaan heb ik niet meteen gedacht dat Forum Sport mij zou vragen. Toen ze dat wel deden heb ik meteen gezegd dat als ik het zou doen Marcel l'Ami dan mijn assistent-trainer moest worden. Ik vroeg bedenktijd, omdat mijn partner een eigen zaak, snackbar Het Huuske in Leidschendam, heeft en je zo'n beslissing altijd samen moet nemen. Ik ga tenslotte meer tijd aan de club besteden. Toen het plaatje rond was, waren we er snel uit." Naar een nieuwe 2e elftaltrainer als vervanger van l'Ami is de club nog op zoek."

SEV-Oliveo 3-1

De jonge Thomas Lomonaco stond voor het eerst sinds tijden weer in het basiselftal centraal achterin. Met Michiel van der Zwan en Roel Vogel stapte Lomonaco medio 2016 al vervroegd over uit de SEV-jeugd. Hij speelde enkele wedstrijden in het eerste elftal, totdat hij geblesseerd raakte. Met Van der Zwan werd hij trainer-coach van een jeugdelftal om bij het voetballen betrokken te blijven, maar sinds enige tijd staat hij zelf weer als actief voetballer op het veld. Hij kan nu zijn oudere broer Peter, die al meer dan 100 keer in RKAVV 1 speelde, achterna om ook zo'n serie op zijn naam te kunnen krijgen.

Luhulima: "Destijds hebben we Thomas (e.a.) de A-jeugd laten overslaan, omdat SEV op dat moment te weinig kwalitatief goede A-jeugd had en zijn talent daardoor niet verder tot ontwikkeling zou kunnen komen. Gezien zijn blessures kun je achteraf stellen dat het misschien toch te vroeg was. Na zijn blessureleed hebben we afgesproken dat hij eerst echt helemaal fit moest worden. Hij is met speelminuten in SEV 2 rustig gaan opbouwen en was er nu aan toe."

Nu SEV nog steeds geen beroep kan doen op Milan van der Veer en Jeremy Knegtmans pakte Lomonaco zijn kans. Luhulima: "Thomas heeft laten zien dat hij er klaar voor was en scoorde ook nog eens met een prachtige kopbal 2-1!" Voor rust scoorde SEV te weinig om na rust rustig te kunnen spelen. Luhulima: "Na rust had Oliveo wind mee en kwamen wij er moeilijk uit. De 1-1 was dan ook terecht en we mochten niet mopperen dat ze nog 2x de paal troffen. Het laatste kwart kwamen wij er weer steeds beter uit en ontstond er meer dreiging. Thomas kopte de bevrijdende 2-1 binnen. De 3-1 was helemaal een opluchting."

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft is Luhulima gematigd tevreden. "We speelden wisselvallig voetbal met uitstekend positiespel. Uiteindelijk staan we terecht op positie 2 in 4D. Na de winterstop sluiten Michiel, Jeremy, Milan en Randy weer aan. Kortom de onderlinge concurrentie gaat omhoog en de keuzes van de trainer breiden zich uit. Om druk op Ariston'80 te houden zullen we elke wedstrijd moeten winnen. Maar laten we er eerst maar voor zorgen dat we goed uit de winterstop komen."

Het besneeuwde hoofdveld van SV Meerssen was zondag onbespeelbaar (foto: RKAVV/Jonas Bloemen).
Thomas Lomonaco (SEV) vierde zijn rentree & Dennis den Turk (Forum Sport) is nieuwe hoofdtrainer (archieffoto's: AW & Ap de Heus).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant