Afvalcontainer in brand aan de Van Egmondestraat in Voorburg (foto: AS Media).
Afvalcontainer in brand aan de Van Egmondestraat in Voorburg (foto: AS Media).

Containers in brand en auto opgeblazen

Actueel 1.872 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg In de aanloop naar oudejaarsavond zijn er de voorafgaande uren en dagen verschillende afvalcontainers in brand gestoken of geraakt door vuurwerk en is zelfs een personenauto opgeblazen.

Op de Fonteynenburghlaan in Voorburg heeft in de vroege ochtend van zondag 30 december een inzamelcontainer voor plastic in brand gestaan. De brandweer heeft de container vol laten lopen met water.

Zaterdagmiddag 29 december heeft een PMD-container in brand gestaan aan de Van Egmondestraat in Voorburg. De brandweer heeft de container vol laten lopen met water tot het vuur gedoofd was. Er kwam enige rook vrij bij de brand. Waarschijnlijk was er vuurwerk in de container gegooid. Een paar uur later stond ook de oud-papiercontainer op hetzelfde milieuparkje in brand. De brandweer heeft het vuur geblust en de container vol laten lopen met water, tot alle smeulende resten uit waren. Om te voorkomen dat er op die locatie weer brand zou worden gesticht, heeft de brandweer de inhoud van de andere containers preventief nat gespoten.

Auto opgeblazen
Een geparkeerde auto aan de Rozenboomlaan moest het zaterdag 29 december rond 21.15 uur ontgelden nadat er illegaal vuurwerk was ontploft. De politie is bezig met een onderzoek en vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben of andere informatie heeft over de vermoedelijke dader(s). Mensen met informatie kunnen contact opnemen door te bellen naar 0900-8844.

Rookbom
Maandagochtend 31 december werd de brandweer gealarmeerd voor een melding van een gebouwbrand aan de Van Everdingenstraat in Voorburg. Ter plaatse bleek er rook te hangen in het keldergedeelte van de portiek. Na onderzoek kon er geen brand worden geconstateerd, maar de politie trof wel een rookbom aan. Waarschijnlijk is dit de oorzaak van de rookontwikkeling geweest.

Vuurwerkoverlast kan worden gemeld via https://www.facebook.com/politieleidschendamvoorburg. Stuur een privé bericht met daarin zoveel mogelijk details van het incident. Voor 10:00 uur en na 18:00 uur kunt u vuurwerkoverlast melden via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant