Raadslid Nathalie Reijnders (foto: pr).
Raadslid Nathalie Reijnders (foto: pr).
RAADSLID VAN NU

Nathalie Reijnders: 'Meedoen aan de samenleving moet mogelijk zijn voor jong en oud'

Actueel 716 keer gelezen

Leidschendam - Nathalie Reijnders is al jaren lid van GroenLinks en heeft zich voor de verkiezingen al heel actief ingezet voor de partij door mee te werken aan de huis-aan-huis campagne van de lokale afdeling in Leidschendam-Voorburg. Zij kwam op plek 5 terecht bij de gemeenteraadsverkiezingen en wist door voorkeursstemmen een zetel in de gemeenteraad te veroveren.

Nathalie Reijnders is geboren in Den Haag maar woont al vanaf haar derde jaar in Leidschendam-Voorburg. Zij woont momenteel tegenover Basisschool Maria Bernadette en kijkt met veel plezier uit op het mooie, onlangs vernieuwde, groene schoolplein. Zij is administratief medewerker bij een incassobureau. Daar ondervindt zij regelmatig waar de pijn zit in het armoedebeleid. "Als je te maken krijgt met een incassobureau zit je zo diep in de ellende. Het is dan moeilijk om er zonder hulp uit te komen."

Zij maakt zich grote zorgen over de lange wachtlijsten bij de jeugdzorg. "Dat is een gigantisch probleem. Het is niet helemaal duidelijk waarom zoveel kinderen problemen hebben. Ligt de druk wellicht te hoog. Dat er 13,5% van de kinderen die wonen in Leidschendam-Voorburg in armoede leven, dat is heel zorgelijk." Reijnders wil er alles aan doen om de problemen in de jeugdzorg in deze raadsperiode op te lossen. "Wij zijn het er raadsbreed over eens dat we dit met elkaar moeten doen. We moeten samenwerken om die wachtlijsten weg te werken."

Ook ouderenzorg heeft haar aandacht maar daarin is volgens Reijnders al een aardige inhaalslag gemaakt. Zij vindt het belangrijk dat ouderen in hun eigen buurt kunnen blijven wonen. Zij ziet wel problemen in het aanbod van sociale huurwoningen. "Wij moeten ervoor zorgen dat er gemêleerde wijken gebouwd worden. Bij elk project moet er een balans zijn tussen koop en huur. De mix die gerealiseerd gaat worden in het project Rijnlandlaan is een goed voorbeeld waar dit is gelukt."

Meedoen aan de samenleving moet mogelijk zijn voor jong en oud. Daar staat Reijnders voor. Er moeten voldoende sport- en wijkverenigingen zijn waar ook minder bedeelden lid van kunnen worden. Zij weet dat het voor deze groep inwoners lastig is om de weg te vinden naar de mogelijkheden die er zijn. "De communicatie naar mensen met een uitkering zou makkelijk en sneller moeten verlopen."

Reijnders komt graag in contact met inwoners en bezoekt dan ook regelmatig wijkverenigingen om het gesprek aan te gaan. "Ik wil een lans breken voor de wijkverenigingen. Zij doen zoveel goed werk en er zijn zoveel enthousiaste vrijwilligers bij betrokken. De gebouwen waarin de wijkverenigingen bivakkeren hebben meer aandacht nodig. Neem bijvoorbeeld de wc-potten, die zitten vaak te laag voor ouderen. De meeste gebouwen zijn van de gemeente. Wijkverenigingen moeten de mogelijkheid krijgen om subsidie aan te vragen om daarmee de gebouwen op te knappen. Er zijn ook fondsen, zoals het Oranjefonds waar geld aangevraagd kan worden."

Reijnders merkt dat vrijwilligers vaak niet weten hoe dit aan te pakken. Daarom pleit zij voor een medewerker bij het Vrijwilligerspunt die op zoek gaat naar fondsen of andere financiële middelen die wijkverenigingen weer op weg kunnen helpen. Zo is er ook nog de stichting Vlietwensen die volgens Reijnders nog niet voldoende bekend is in de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant