Marie-José van der Laan is loopbaancoach en geeft kleur- en kledingadvies (foto: Inge Koot).
Marie-José van der Laan is loopbaancoach en geeft kleur- en kledingadvies (foto: Inge Koot).

De Personal Impactcoach haalt het maximale uit je loopbaan en je uitstraling

Ondernemer in Beeld 787 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Je hebt het gevoel dat je meer in je mars hebt maar weet niet hoe je dit moet laten zien. Roep dan de hulp in van Marie-José van der Laan, eigenaar van De Personal Impactcoach. "Ik ondersteun ambitieuze professionals met het succesvol richting geven aan hun loopbaan en het verbeteren van hun uiterlijke presentatie die hun persoonlijkheid, deskundigheid en professionaliteit benadrukt."

Marie-José heeft jarenlange ervaring als HR-adviseur bij het Rijk en de gemeente Den Haag. Zij heeft Hbo-bestuurskunde gestudeerd en verschillende post Hbo-opleidingen gevolgd zoals de opleiding tot loopbaancoach en biografisch werken. Sinds 2008 begeleidt zij naast haar werk als loopbaancoach vrouwen in het verbeteren van hun uiterlijke presentatie. "Het is belangrijk dat je jezelf als uniek en authentiek persoon 'in de markt zet'. Door jouw unieke combinatie van talenten, ervaringen en kwaliteiten zichtbaar en hoorbaar te maken, ontwikkel je jezelf als onderscheidend merk en persoonlijkheid. Het gaat om je skills maar ook om je gehele presentie." 

In 2014 is zij haar bedrijf De Personal Impactcoach gestart. In dit bedrijf komt haar ervaring als loopbaancoach en het geven van kleur- en kledingadvies samen. "Mensen hebben zoveel belemmeringen waardoor het hen niet lukt om dingen te veranderen. Het verwoorden van wat je in huis hebt is lastig. Maar ook een duidelijke focus aanbrengen, omdat je zoveel kwaliteiten hebt, geeft problemen. Het effect daarvan is dat je onzichtbaar blijft en carrièrekansen misloopt. Ik ga dit samen met je onderzoeken zodat er meer ruimte komt voor andere en leukere dingen. Wij gaan dan op zoek naar de volgende stap in je carrière en ook naar de uitstraling die daarbij past. De inhoud moet kloppen met de verpakking." 

Marie-José merkt dat veel mensen tussen de 40 en 50 jaar een ommezwaai willen maken in hun leven. Zelf heeft zij die ervaring ook gehad. Na bijna 30 jaar bij de overheid gewerkt te hebben heeft zij het roer om gegooid. Naast haar eigen bedrijf werkt zij ook nog bij haar favoriete kledingwinkel Marc Cain. "Ik vind het geweldig om vrouwen te adviseren bij hun kledingkeuze. Door de combinatie met mijn eigen bedrijf doe ik wat ik echt graag wil." Marie-José verzorgt ook presentaties en workshops voor bedrijven met als thema 'Dress for success'.

Iedere 45-plusser die werkt kan komend jaar gratis advies krijgen van een loopbaancoach. De regeling, die tot nu toe alleen beschikbaar was voor specifieke beroepen als ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten, geldt komend jaar voor iedere werkende 45-plusser. Marie-José wil mensen die met steeds meer tegenzin naar hun werk gaan, 's nachts wakker liggen van zorgen over het werk of die de zoveelste reorganisatie hebben 'overleefd' adviseren contact met haar op te nemen. "De subsidieaanvraag regel ik. Door gerichte coaching zorg ik ervoor dat je snel meer inzicht krijgt in jouw nieuw te stellen doelen." 

In de maand januari ontvangt elke nieuwe klant voor loopbaanadvies een kleur- en kledingadvies gratis. Neem contact op met Marie-José via 06-14123923, mariejose@depersonalimpactcoach.nl en kijk op www.depersonalimpactcoach.nl voor meer informatie.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant