De heer en mevrouw Van Baren werden gefeliciteerd door burgemeester Klaas Tigelaar (foto: Michel Groen).
De heer en mevrouw Van Baren werden gefeliciteerd door burgemeester Klaas Tigelaar (foto: Michel Groen). Michel Groen

Piet en Riet van Baren 60 jaar getrouwd

Actueel 1.202 keer gelezen

Leidschendam - Het echtpaar Riet van Baren – de Vogel (85) en Piet van Baren (86) was op 8 januari 60 jaar getrouwd. Het diamanten echtpaar vierde dat de zondag daarvoor al met familie, vrienden en kennissen in Partyboerderij Hijdra in Leidschendam.

Op woensdag 9 januari was het nog een keer feest, want toen kwam burgemeester Klaas Tigelaar langs om hen te feliciteren namens het gemeentebestuur. Naast een grote bos bloemen ontving het echtpaar ook een mooi historische afbeelding.

Riet de Vogel leerde Piet van Baren kennen in Zoeterwoude-Dorp, waar zij vandaan kwam en in de huishouding werkte. "Hij kwam daar tapijt leggen en zo is het gekomen", luidt het korte verslag door mw. Van Baren van de liefdesgeschiedenis van het echtpaar. Het duurde echter nog vijf jaar voordat het daadwerkelijk tot een huwelijk kwam. Zij gingen wonen in de Damstraat in het toenmalige Veur en woonden vervolgens nog zo'n 56 jaar in de Venestraat in Leidschendam.

Sinds een halfjaar zijn zij woonachtig in een appartement in Vlieterhove aan de Rijnlandstraat, dus nog steeds in het oude centrum van Leidschendam. Het echtpaar kreeg vijf kinderen: drie jongens en twee meisjes. Intussen hebben zij ook al vijf kleinzoons en tien kleindochters. De heer Van Baren is altijd werkzaam geweest in de woninginrichting en mevrouw Van Baren in de huishouding bij mensen, totdat zij zelf kinderen kregen.

De heer Van Baren is jaren actief geweest bij de zwemvereniging AZL en mw. Van Baren heeft van alles gedaan voor de straatvereniging De Venestraat, zoals het naaien van pakken voor sinterklaas, het maken van versieringen voor Kerst en Koninginnedag enz.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Riet van Baren ook nog enige tijd de bezorging van Het Krantje regelde in samenwerking met mevrouw Paardekooper toen die met knieproblemen kampte. "En ik liet altijd haar hondje uit", voegt mw. Van Baren toe. De heer en mevrouw Van Baren mogen zich beiden verheugen in een redelijke gezondheid en hopen er samen nog jaren aan vast te knopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant