Hamza Boukhari had graag de matchwinner bij RKAVV-Halsteren willen zijn (foto: AW).
Hamza Boukhari had graag de matchwinner bij RKAVV-Halsteren willen zijn (foto: AW).

Puntverlies RKAVV, Forum Sport & Wilhelmus na winterstop

Sport 354 keer gelezen

RKAVV-Halsteren 1-1 (1-0)

In de nieuwe multimediaruimte met bioscoopopstelling, tot dit seizoen bergingsruimte, van het clubgebouw pal naast de sporthal werd de film, wekelijks gemaakt en gemonteerd door Jonas Bloemen, maandagavond letterlijk nog eens teruggespoeld. Wat ging er bij 1-1 in de 84e minuut bij de eerste corner van de wedstrijd (!) nou mis? Keeperstrainer Gianni Kamperveen had het zondag meteen al gezien. "Drie van onze spelers stappen van de goal af, terwijl de bal wordt doorgekopt en bij de 2e paal wordt binnengetikt. Mike was kansloos. Hij kon er niets aan doen. De drie hadden voor de inlopende mensen moeten blijven staan." Kamperveen (31) is sinds kort keeperstrainer bij de club nadat Ben Mertens wegens privéredenen stopte. De voormalige doelman van onder anderen Tonegido en HBS had gezien zijn leeftijd zelf nog onder de lat kunnen staan. "Maar mijn knieën wilden niet meer. Dan kan ik wel doorgaan, maar dan dupeer ik mijn medespelers; iets dat ik als trainer ook meegeef."

Gedurende zijn actieve loopbaan was hij ook altijd al keeperstrainer. "Ik ben 10 jaar geleden bij de jeugd van ADO Den Haag begonnen en heb bijvoorbeeld Rodi de Boer, nu AZ, zijn gehele jeugd getraind, samen met zijn vader Leo. Ik zit ook nog bij de keepersschool van Hans Suiker, een voormalig amateur-international van DHC. Toen teammanager Rob van Pruijssen mij belde heb ik geen moment getwijfeld." De winkelmedewerker van SPORT2000 Voorburg heeft het goed naar zijn zin bij RKAVV. "In Mike ten Kroode, Petter van Pruijssen en 'stand in' Bas Meeuwissen heb ik drie topkeepers tot mijn beschikking. Mike is de onbetwiste nummer 1! Hij heeft ontzettend veel ervaring en is nog zo jong. Hij houdt iedereen scherp en coacht goed. Petter hijgt in zijn nek, maar is nog niet zo ver. Als hij ook in wedstrijden laat zien wat hij op de training laat zien wordt hij een 'echte' concurrent van Mike. Hij heeft het lijf en talent ervoor, maar moet nog stabieler worden."

Trainer Maurizio Ceccucci stapte zondag balend van het veld. "Ruim een uur hebben we voor gestaan tegen de koploper en dan gaat het wéér mis bij een standaardsituatie. De jongens waren er in de kleedkamer ook goed ziek van. Let wel! Mijn ploeg is teleurgesteld met een gelijkspel tegen de koploper. Daar moeten we met z'n allen kracht uit putten." Zondag wacht het cruciale thuisduel met Leonidas. RKAVV staat met 13 punten uit 14 wedstrijden 12e in de Hoofklasse B; Leonidas 13e met 12 uit 15. Voor de winterstop werd in Rotterdam met 0-4 gewonnen. Een overwinning waaruit zondag op voorhand geen positief resultaat mag worden verwacht volgens Ceccucci. "Wij zitten niet in de positie om gemakkelijk over onze tegenstanders te denken. Laten we eerst deze week maar eens zien wie we uiteindelijk tot onze beschikking hebben, want Steffens (enkel), Bovet (knie) en Overdevest (niet fit; wel gespeeld) zijn twijfelgevallen."

RKAVV en Maurizio Ceccucci zijn overigens overeengekomen dat Maurizio ook het seizoen 2019-2020 de hoofdtrainer van RKAVV is. De trainer en club gaan daarmee straks het 3e seizoen met elkaar in. RKAVV zal op korte termijn ook met de andere stafleden nieuwe afspraken maken.

Kloetinge-Forum Sport 3-2 (2-0)

"Het is ons al een aantal keren overkomen dat we puntverlies leidden door slechte inschattingen, niet door onze manier van spelen", zegt trainer Bas Steffens, die de nederlaag onnodig vond. "Een 'peer' naar voren die over onze verdediging heen stuitert en een 'plotselinge' goal omdat twee verdedigers het luchtduel met hun spits aangaan, terwijl er 1 uit en 1 in het duel had moeten komen. De bal viel uit de kluts voor de spits zijn voeten en het was weer raak. Hierdoor waren we even van slag, maar we herpakten onszelf goed. De 2e helft winnen we met 1-2, maar daar koop je niets voor natuurlijk." De nederlaag voelt voor iedereen slecht aan. Tegenstander zaterdag is Poortugaal, dat zaterdag met 0-5 bij Westlandia won. Poortugaal euforisch; Forum Sport in mineur. Steffens: "Nou zo erg kijk ik er niet naar. Voor de winterstop speelden we ook goed. We hebben een frisse jonge ploeg met mogelijkheden. Daar houden we ons aan vast. De tegendoelpunten zijn verklaarbaar, dus daar kunnen we wat aan doen."

Stompwijk'92

Patrick Kamperveen wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer. De aanstaande opvolger van Erik van Manen was laatstelijk trainer van zaterdag 3e klasser WDS (2 jaar; 2016-2018). De Leiderdorpse taxichauffeur was verder eerder trainer van Bernardus, Roodenburg (za.) en ASW. In het seizoen 2015-2016 was Kamperveen hoofd jeugdopleidingen bij Valken'68. Kamperveen verliet WDS omdat zijn zoon bij Sparta voetbalt en zijn dochter bij ZZ Leiden basketbalt. Hij gaf uiteraard de voorkeur aan het bijwonen van wedstrijden op zaterdagmiddag van zijn op het hoogste niveau sportende kinderen. Daar past nu een zondagclub bij. ROAC-Stompwijk'92 werd zondag afgelast, maar er werd wel thuis geoefend tegen SJZ. Het werd 1-2. Trainer Erik van Manen: "Voor ons geen trainingskamp. Er wordt momenteel het traditionele dorpstoernooi gezaalvoetbald op zaterdagavond. Door wintersport trainde nog niet iedereen in 2019. Jordi Bennis keepte daardoor bijvoorbeeld in het 2e elftal. Nick van den Bosch zijn we een tijd kwijt. Hij brak zijn schouder met skiën. Ik verloor nog nooit van SJZ, maar van nederlagen leer je meer dan van overwinningen. We speelden door vele afwezigen aan beide kanten 2x 35 minuten. Het was ons 1e duel van 2019. ROAC zou te vroeg gekomen zijn."

Wilhelmus-HMSH 1-1 (0-0)

Het eerste competitieduel in 2019 was een reünie met Achmet Akbulut en Mehmet Tünc; beide neven speelden tot anderhalf seizoen geleden bij Wilhelmus. Uitgerekend Akbulut zorgde na rust voor de 0-1 uit zijn specialiteit; de vrije trap. De 1-1 kon niet uitblijven, want Wilhelmus had het meeste balbezit. Keeper Marc de Jong, Remy Kant (beiden geblesseerd) en Jake Smart (net terug van vakantie) ontbraken nog. Trainer Oscar Laguna Burgos was niet blij met het puntverlies. Wilhelmus is geen koploper meer in 3/4 Q3. "De laatste 10 minuten werd nog 2x op de lat en 1x op de paal geschoten. Ik vond ons nog redelijk starten, maar daarna speelden we in een te laag tempo en met te weinig creativiteit, zeker toen Jacky Adam snel na rust geblesseerd uitviel. Dit is voor ons een goede les."

Patrick Kamperveen wordt het seizoen 2019-2020 de nieuwe trainer van Stompwijk'92.
Kevin Besamusca (Wilhelmus) zorgde gelukkig nog voor de gelijkmaker (foto: AW).
RKAVV en Maurizio Ceccucci zijn overeengekomen dat Maurizio ook het seizoen 2019-2020 de hoofdtrainer van RKAVV is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant