Vorige week woensdag konden Mia Spannenburg, Jaap Stelling en André ten Have, namens de beide Lionsclubs, maar liefst bijna 670.000 koffiepunten overhandigen aan de voedselbank Stichting Buren.
Vorige week woensdag konden Mia Spannenburg, Jaap Stelling en André ten Have, namens de beide Lionsclubs, maar liefst bijna 670.000 koffiepunten overhandigen aan de voedselbank Stichting Buren.

Koffiepuntenactie Lions weer zeer geslaagd

Actueel 346 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Afgelopen December hebben de Lions Clubs, samen met de voedselbank, wederom de inmiddels traditionele inzamelactie georganiseerd. Ook dit jaar was de actie zeer geslaagd met een goede opbrengst.

In verschillende winkels in onze gemeente konden koffiepunten en oud en vreemd geld worden ingeleverd. In de afgelopen weken hebben leden van de Lions Clubs uren besteed aan het tellen van de ingezamelde punten. Op woensdag 16 januari zijn de vele dozen met honderdduizenden punten overhandigd aan Stichting Buren, de voedselbank in onze gemeente.

Wat jaren geleden begon als een plaatselijk initiatief van Lions Club Voorburg is inmiddels uitgegroeid tot een grote, nationale actie. En naast de koffiepunten wordt de laatste jaren ook oud en vreemd geld ingezameld om staaroperaties in de derdewereldlanden mogelijk te maken. Voor onze gemeente waren Lions Club Voorburg en Lions Club Voorburg Prinses Marianne actief. En wederom met een fantastisch resultaat. Afgelopen woensdag konden Mia Spannenburg, Jaap Stelling en André ten Have, namens de beide Lionsclubs, maar liefst bijna 670.000 koffiepunten overhandigen aan Jim Sabiran, coördinator van voedselbank Stichting Buren. Deze waardebonnen zullen worden ingewisseld bij Douwe Egberts die er ruim 1.300 pakken koffie voor zal geven.

Jim Sabiran: "We zijn natuurlijk heel blij met dit resultaat. Koffie bederft niet snel en wij ontvangen het daarom sporadisch. Terwijl onze klanten heel blij worden van koffie in het voedselpakket." Ruim 100 gezinnen (meestal met meerdere kinderen) in onze gemeente zijn helaas aangewezen op de voedselbank. "Dat zijn er ruim 100 teveel", aldus André ten Have, lid van Lionsclub Voorburg. "Daarom alle respect voor Jim Sabiran en zijn team vrijwilligers die elke dag weer klaar staan om de voedselpakketten te organiseren en te distribueren".

Naast de koffiepunten is ook ruim 70 kg oud en vreemd geld ontvangen. Hiermee kunnen circa 200 staaroperaties worden uitgevoerd. Jaap Stelling, coördinator van de Lionsclub actie: "Stel je eens voor wat het betekent in een arm land als je niets of onvoldoende kunt zien. Je kunt dan niet meer werken, geen inkomen verwerven en dus je gezin niet onderhouden. Dat is een ramp". Mensen met staar kunnen over het algemeen goed worden geholpen met een relatief eenvoudige operatie. Men werkt in deze gevallen volgens het Robin Hood principe. De rijkere mensen betalen meer en met dat surplus worden de armen ondersteund."

Naast de munten gaven mensen ook spontaan geldbiljetten, zoals US-dollars. Mia Spannenburg: "Een oudere man bracht zijn verzameling oud geld langs omdat hij gegrepen was door het goede doel. En ook een weduwe schonk, geëmotioneerd, de oude muntencollectie van haar overleden man. Dankbare gebaren". Het vreemde geld wordt in het betreffende land omgewisseld en het oude geld verkocht.

De actie krijgt in december zeker weer een vervolg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant