De aquajogging groep in zwembad De Fluit met in hun midden Riet Holleman (met bloemen).
De aquajogging groep in zwembad De Fluit met in hun midden Riet Holleman (met bloemen).

Aquajogger op leeftijd in zwembad De Fluit

Actueel 1.104 keer gelezen

Leidschendam - Bij de aquajogging groep in zwembad De Fluit te Leidschendam is op vrijdag 18 januari gevierd dat Riet Holleman op 14 januari 95 jaar is geworden en nog altijd deel uitmaakt van de groep. Zij werd dan ook flink in het zonnetje gezet.

Mevrouw Holleman werd toegesproken door Theo Kok, manager van zwembad De Fluit, waarna zij een mooi boeket bloemen in ontvangst mocht nemen. Medewerkers van het zwembad zijn dan ook trots op haar dat zij nog iedere week deelneemt aan de aquajogging les, onder leiding van zweminstructrice Francisca. Dat iemand van 95 jaar dat nog kan doen is heel uniek. Zij is een voorbeeld voor velen, want in beweging blijven is één van de belangrijkste dingen om gezond te blijven. Zij woont nog zelfstandig en met veel plezier stapt zij elke vrijdagochtend in haar auto (!) en komt naar het zwembad toe voor de aquajogging-les. Dat doet zij inmiddels al twaalf jaar.

Daarnaast is zij een enthousiast lid van De Gatezangers, een zanggroep uit Leidschendam die elke maandagavond repeteert en regelmatig optreedt in o.a. verzorgingshuizen en meedoet aan allerlei zangfestivals. "Heel bijzonder dat je dat nog allemaal kunt doen als je 95 jaar bent", aldus Gonnie Blokland, ook lid van de zwemgroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant