Afbeelding

Kick-off van Koningsspelen 2019 op basisschool de Vijverhof

Actueel 2.284 keer gelezen

Voorburg – Basisschool de Vijverhof was even landelijk nieuws. De aftrap van de Koningsspelen 2019 vond hier vanmorgen plaats. Initiatiefnemer Richard Krajicek en Ron Boszhard & Britt Dekker van AVROTROS ZappSport waren aanwezig op de school en vele landelijke media maakten hier verslag van.

Alle kinderen van de school verzamelden zich rond 10.00 uur in oranje Koningsspelen-hesjes op het gezellige schoolplein. Ieder jaar heeft de Koningsspelen een thema. Dit jaar is dat Ha-twee-go. "Waterdrinken dat is de motor voor elke sporter", vertelt Richard Krajicek, die zelf jaren op het hoogste niveau heeft getennist. Nadat er een sportief battle plaatsvond tussen een jongens- en meisjesteam was het tijd voor het bekendmaken van de titel van het Koningsspelen lied 2019. Dit vond plaats tijdens een optreden van Kinderen voor Kinderen. Het lied heeft de titel Pasapas gekregen en is speciaal geschreven voor de Koningsspelen 2019. Hierna schreven Richard Krajicek, Nadine Stemerdink (sportwethouder in Leidschendam-Voorburg) en Monique van Tiel (directeur van de Vijverhof) zich gezamenlijk in voor de Koningsspelen 2019 die plaatsvinden op vrijdag 12 april. 

Basisschool de Vijverhof was door de organisatie van de Koningsspelen om meerdere redenen uitgekozen voor de Kick-off op 23 januari. Op De Vijverhof wordt gezond gedrag gestimuleerd. Zo krijgen de kinderen 2 keer per week gym van een vakdocent en neemt de school regelmatig deel aan buitenschoolse sportactiviteiten zoals schoolvoetbal, een korfbaltoenooi en de City Pier Cityloop. Ook het gezond eten en drinken krijgen aandacht. Er wordt in de kleutergroepen bijvoorbeeld dagelijks geteld hoeveel fruit er mee wordt genomen. Daarnaast stimuleert de school het drinken van water.

De Koningsspelen worden in 2019 voor de zevende  keer georganiseerd. Op vrijdag 12 april zullen basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied weer samen een sportief Oranjefeest beleven. In 2018 deden meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Scholen zijn vrij om zelf invulling aan de Koningsspelen te geven. De dag begint traditiegetrouw met het Koningsontbijt waarna het tijd is voor het sportieve gedeelte van de dag.

De Koningsspelen worden georganiseerd door de Krajicek Foundation. Daarnaast worden de Koningsspelen financieel en faciliterend ondersteund door de partners Jumbo Supermarkten samen met leveranciers, PostNL, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Kinderen voor Kinderen, Zappsport, InterImage, Pantar en de Johan Cruyff Foundation. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant