Vlnr: Lodewijk van Vliet (secretaris MV), Kees Verbeek (voorzitter MV), Mart Jochemsen en Eddy Vermeiren (resp voorzitter en secretaris St. Molen de Vlieger) Foto: Ot Douwes
Vlnr: Lodewijk van Vliet (secretaris MV), Kees Verbeek (voorzitter MV), Mart Jochemsen en Eddy Vermeiren (resp voorzitter en secretaris St. Molen de Vlieger) Foto: Ot Douwes

Molen de Vlieger ontvangt € 1.000 van jubilerend Mooi Voorburg

Actueel 435 keer gelezen

Voorburg - De stichting Mooi Voorburg viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Op 25 januari presenteerde de Stichting haar jubileumprogramma voor 2019. De eerste jubileum activiteit was de overhandiging van een cheque van € 1.000,- aan stichting Molen de Vlieger bestemd voor het onderhoud van de molen.

In april 2019 is het 60 jaar geleden dat de stichting Mooi Voorburg werd opgericht. Aanleiding was het voorgenomen besluit van het toenmalige college van Burgemeester en Wethouders van Voorburg om molen De Vlieger nabij de Allard Piersonkade te slopen ten behoeve van nieuwbouwplannen. Een actiecomité heeft in 1958 met steun van de Voorburgers kunnen voorkomen dat dit besluit werd uitgevoerd. Daaruit werd in 1959 de stichting Mooi Voorburg opgericht. Bijna 30 jaar geleden, in de nacht van 16 op 17 oktober 1989, werd molen De Vlieger op spectaculaire wijze verplaatst naar het polderlandschap bij Boerderij Essesteijn. 

Gedurende 2019 wil Mooi Voorburg elke maand  een bijzondere activiteit uitvoeren. Zo zal er in april een straatmozaïek in het Huygenskwartier worden gelegd en in mei zal het plantvak voor Huize Middenburg in Voorburg-West weer van het wapen van Voorburg worden voorzien. In oktober wordt het monumentale poortgebouw bij de Oude Begraafplaats aan de Parkweg  aangelicht.

In de andere maanden plaatst Mooi Voorburg meerdere monumentenbordjes en een informatiebord bij park 't Loo en organiseert ze wandelingen door de parken Vreugd en Rust en 't Loo.

Meer informatie over al deze activiteiten is te lezen op www.mooivoorburg.nl onder de rubriek 'Mooi Voorburg 60 jaar!'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant